БСП сме единствената партия, която от началото до края сме

...
БСП сме единствената партия, която от началото до края сме
Коментари Харесай

Нинова: Помогнете ни да спасим поне децата, подкрепете ни в референдума срещу джендър идеологията

БСП сме единствената партия, която от началото до края сме срещу Истанбулската спогодба. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

" Фокус " разгласява цялостния текст на декларацията:

Декларация от името на парламентарната група на “БСП за България “ по отношение на Истанбулската спогодба:

Уважаеми български жители,

Днес се обръщам извънредно към Вас. Знам, че сте угрижени от ежедневни проблеми, битка за насъщния, от политическа рецесия, само че Ви апелирам да отворите очите и сърцата си за това, което ще Ви кажа. То касае децата ни – децата на България.

Вчера Европейският парламент одобри Истанбулската спогодба. Всичко стартира преди 6 години, стартира битката против насилието над дами. Това е извънредно и нетърпимо закононарушение. Всички би трябвало да вземем ограничения то да се приключи. Ние от коалиция “БСП за България “ в четвърто следващо Народно заседание внасяме Закон против домашното принуждение. Но зад паравана на тази благородна идея, Истанбулската спогодба вкарва в европейското законодателство трети така наречен “социален пол “, друг от биологичния мъж или жена.

Помните ли 2017 година? ГЕРБ внесоха тогава в Народното събрание за ратификация Истанбулската спогодба. Помните ли кой я спря? – Българската социалистическа партия. Тогава Вас Ви нямаше, уважаеми сътрудници от “Възраждане “. От този миг върху нас се изсипа огънят на пъкъла, не пресилвам. Натиск извън, компромати против Българска социалистическа партия, закани от нашето политическо семейство ПЕС за изключване, инспириране на вътрешни борби в Българска социалистическа партия, присмиване на Българска социалистическа партия, за това, че е остаряла, ретроградна, консервативна. За това, че пази българската Конституция, 80% от българското население, мнението на всички вероизповедания, и на православната черква в това число. Това е най-тежката борба в политическия ми живот. Никой от Вас тук, сътрудници, които подмятате, не е бил подложен на това – нито от политическите си фамилии, нито от външни сили, нито вътре в партията. Защото постоянно, дали обществено или не, сте подкрепяли тази спогодба.

Въпреки всички тези офанзиви против Българска социалистическа партия, ние удържахме. Преди година и половина повдигнахме въпроса за джендър идеологията. Отново последваха насмешки, неглижиране, унижение. В акцията, която мина, в студиа, представители, анализатори, публицисти – “Ама за какво Ви е тази тематика, тя не е настояща? Защо тъкмо в този момент я повдигате? Сега не е тематика “. А през днешния ден Ви запитвам – Сега тематика ли е? Вчера Европейският парламент я ратифицира, което значи, че това става съюзно право, европейско, което стои над националното.

Защо сигнализираме от най-малко година и половина за този въпрос – тъй като Съдът на Европейски Съюз през 2021 година удостовери, че Европейският съюз може да ратифицира Истанбулската спогодба без да има единодушието на всички страни членки. 6 страни сме срещу. Не сме сами в тази борба – България, Чехия, Унгария, Латвия, Литва и Словакия са срещу, а Турция се отдръпна. Съветът на Европа изиска Европейският парламент да одобри решение и през вчерашния ден Народното събрание одобри с голямо болшинство. И в този момент накъде?

Направихме съвещания, част от конституционалистите в България споделят: “Край, наложително е за България “. Други споделят: “Нека да търсим разновидности да излезем от тази обстановка “. Късно е. Късно е, тъй като не ни чухте преди 6 години. Защото не ни чухте преди година и половина. Но не е непреодолимо.

Вчера български евродепутати, български евродепутати, от всички парламентарни групи гласоподаваха “за “. Няма да разясня другите партии, не е моя работа. Никога не сме се месили в други партии, за разлика от вас – в нашата. Никога. И през днешния ден няма да го направя. Но няма да спестя думи за нашите евродепутати, тъй като ни е омръзнало да се обясняваме за непознати решения.

Вчера Сергей Станишев и Елена Йончева са дали своят вот “за “. Това е от " Българска социалистическа партия за България ". А другите сътрудници от Българска социалистическа партия са се скатали. За тези хора, наши и ваши, няма Конституция на България и решение на Конституционния съд. За тези хора няма значение мнението на 80% от българските жители. Няма значение мнението на православната черква, на мюсюлманското изповедание и на всички други вероизповедания. За тези българи няма народен суверенитет, няма пълноправие на страните членки в Европейския съюз, няма го същинския смисъл на Европейския съюз, който е да бъдем равни на другите европейски нации. За тях всичко това се свежда до поклонничество. А на следващия ден Сергей Станишев провежда конференция за модерното ляво. И там виждам, че ще отидете и Вие, и служебни министри, депутати, евродепутати, кметове. Това ли е модерното ляво, уважаеми български жители? Това е тяхното съвременно ляво – джендър идеология и трети пол, друг от мъж и жена. За нас модерното ляво е нещо напълно друго. То към момента е права на трудещите се, към момента е екология и здравословен метод на живот, по какъв начин ще се развие изкуственият разсъдък и по какъв начин ще се отрази на пазара на труда. За нас това са прогресивни леви тематики, а за тях джендърството е прогресивното ляво. Затова е и тази офанзива към Българска социалистическа партия. Тази борба е част от срутва на Българска социалистическа партия на изборите, тъй като никой от Вас не знае какво значи този напън – мощен, външен, с доста пари, с доста медии.

Обръщам се още веднъж към българските жители. Българска социалистическа партия сме единствената партия, която е срещу от началото до край – 6 години, все пак, което претърпяхме. Но това не е партиен въпрос, това е национална идея, бъдещето на децата Ви. Затова Ви помолих да отворите очи и сърца. Въпреки че през днешния ден имаме ежедневни грижи, това е бъдещето и то на децата Ви. Помогнете ни да спасим най-малко децата, подкрепете ни в почналия референдум за възбрана джендър идеологията в учебните заведения. Вашият автограф през днешния ден е инвестиция – инвестиция в живота и в бъдещето на децата, а това значи бъдещето на България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР