БСП ще задържат мандата до актуализацията на бюджета. Смятат, че

...
БСП ще задържат мандата до актуализацията на бюджета. Смятат, че
Коментари Харесай

Консултации за третия мандат: Нинова - ще го задържим до актуализацията на бюджета

БСП ще задържат мандата до актуализацията на бюджета. Смятат, че в този момент цялата отговорност е върху тях. Съществува ли въобще някаква опция за сформиране на държавно управление с третия мандат и жертван ли е последният опит на Българска социалистическа партия?

Разговорите на Българска социалистическа партия потеглят в 2 направления - финален опит за държавно управление с третия мандат и актуализация на бюджета. Корнелия Нинова съобщи, че цялата отговорност сега лежи върху Българска социалистическа партия.

" Ако върнем мандата незабавно, президентът е задължен да разпусне Народно събрание и да насрочи избори. Така ще оставим пенсионерите без преизчисляване на пенсиите, лекарите без 1000 лв. на първа линия, служителите на реда и военните без средства за защита на границата ", съобщи ръководителят на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова.

Третият мандат е безграничен във времето, само че от левицата не имат намерение да го държат в неблагоразумен период. Българска социалистическа партия желаят от " ИТН ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България " за последно:

" Да кажат: Кой желае постоянен кабинет, кой не желае и за какво? Ние виждаме като обозрим период - в случай че не стигнем до единодушие за връщане на мандата - сред 10 и 15 септември. Знаем, че има лица, има несъмнено и партии, има и други сили, които желаят бързо връщане на мандата и мятане на страната в безпорядък. Няма да го позволим ", добави Корнелия Нинова.

Нинова съобщи, че не е посещавала офиса на Слави Трифонов. И се обърна и към Борисов, който за втори ден задочно я приканва да върне мандата незабавно.

" Господин Борисов, преди да давате оценки на другите партии, си отговорете на въпроса: за какво никоя, никоя от партиите, не желае да беседва с ГЕРБ? И кой през днешния ден е в тотална изолираност? ", акцентира Нинова.

Българска социалистическа партия са подготвени да работят и непрекъснато по актуализацията на бюджета. Предлагат редуциране на периодите за оферти сред двете четения. На масата за диалози реализираха единодушие с " Изправи се БГ! Ние идваме! " по точки от актуализацията на бюджета.

" Бих желал да адмирирам смелостта ви да обявите още през днешния ден преди първата среща, че ще задържите мандата колкото е належащо. Има неща, за които не би трябвало да бързаме - едно от тези неща е бюджета явно ", сподели Николай Хаджигенов от ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Вторият кръг от тематики, който е извънредно значим за хората от митингите - това са настояванията за промяна от правосъдната система. И законодателните решения във връзка с семействата ", добави Мая Манолова, ръководител на ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Що се отнася до политиките, които очертахте, че би трябвало да засегнем в бюджета сред първо и второ четене - ние имаме съвпадения. За нас най-съществен е ползата на хората ", сподели още Корнелия Нинова.

От Българска социалистическа партия ще проведат срещи и с цивилен сдружения, синдикати и работодатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР