БСП ще внесе закон, с който да бъде създаден фонд

...
БСП ще внесе закон, с който да бъде създаден фонд
Коментари Харесай

БСП ще спасява Северозапада със закон

Българска социалистическа партия ще внесе закон, с който да бъде основан фонд за държавни вложения в Северозападна България. В него би трябвало да са написани цели, ограничения и финансиране за възкръсване н стопанската система на района, откриване на работни места и повишение на приходите, оповестиха от пресцентъра на партията.

От години се приказва за специфични ограничения за възкръсване на Северозападния район, който е най-бедният освен в страната, само че и на опашката в Европейския съюз.

" Кохезионната политика и частични единични ограничения на разнообразни държавни управления не дадоха резултат и Северозападният район продължава сензитивно да изостава в своето развиване ", изясни водачът на левицата Корнелия Нинова във Враца, където е показала законопроекта. Тя е обяснила, че икономическите и обществени последствия от рецесията ще обиден най-силно по-слабите райони и ще доведат до още по-големи неравенства.

Идеята на Българска социалистическа партия е фондът за стабилно развиване на Северозападна България да разполага годишно със 100 млн. лева, като те се влагат в сдружения и недвижимо имущество на територията на общините от областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен.

Българска социалистическа партия предлага също фондът да подкрепя финансово общините и стопанските субекти с активност в Северозапада за построяването на индустриални паркове, техническа инфраструктура и предприятия за изкупуване и преправка на земеделска продукция против 10-годишен ангажимент за изкупуване на земеделска продукция от аграрни производители от района.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР