БСП ще внесе в парламента проект за решение за налагане

...
БСП ще внесе в парламента проект за решение за налагане
Коментари Харесай

БСП ще внесе мораториум за плащането на битовите сметки

Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание план за решение за налагане на мораториум за периода на изключителното състояние за битови заплащания - ток, парно, телефон, вода и бързи заеми, съобщи в неделя водачът на левицата Корнелия Нинова.

Партията ще внесе и предложение за прекъсване на периодите по наказателни, административни и цивилен каузи, включително и изпълнителните каузи на частните правосъдни реализатори. " Защото до момента в който текат периодите по тези каузи, а хората не могат да се явяват и да си пазят правата, рискуват да изгубят такива права и да се вземат решения без те да бъдат част от процеса ", обоснова се Нинова. Преди дни съдилищата оповестиха, че краткотрайно стопират да работят с жители.

Левицата упорства още държавното управление да включи частните лечебни заведения в целия развой. Те обявиха своята подготвеност, само че се оказва, че още никой не ги е потърсил за това, сподели Нинова. По думите ѝ " при неналичието на фрагменти, запаси, капацитет, е неприемливо частните лечебни заведения да стоят настрани от процеса ".

Българска социалистическа партия упорства за средносрочни и дълготрайни стопански и обществени ограничения по отношение на рецесията. Левицата желае министър председателят да даде информация за размера на фискалния запас, както и за положението на Държавния запас - какви артикули има в Държавния запас, какви количества, какви типове и какъв брой от тях и в какви периоди могат да бъдат освобождавани, в случай че се наложи такава нужда на пазара.

Левицата чака министър председателят Бойко Борисов да каже какви са опциите за финансиране от европейските фондове на съответни стопански и обществени ограничения в България. " Виждаме ги в няколко направления - ограничения за помощ на бизнеса, помощ при обслужване на ипотечни и други заеми, помощ за фамилии, чиито деца не са на учебно заведение и чиито родители би трябвало да останат да ги гледат, помощи за работещи, останали без работа и по този начин нататък. Не е правилно това, което сподели министър председателят, че никоя страна още не е приела ограничения - има такива съответни ", сподели Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР