БСП ще внесе в парламента искане на вот на недоверие

...
БСП ще внесе в парламента искане на вот на недоверие
Коментари Харесай

Воден вот на недоверие и забрана на вноса на боклук ще иска БСП

Българска социалистическа партия ще внесе в Народното събрание искане на избор на съмнение на кабинета на ГЕРБ поради водната рецесия в Перник и неприятното ръководство на ВиК бранша, само че той няма да срещне поддръжката на Движение за права и свободи, защото с придвижването не били тествани предварителни съвещания. То обаче щялои да изрази опозиционно мнение по въпроса. това стана ясно от думите на водача на социалистите Корнелия Нинова и представителя на Движение за права и свободи и някогашен екоминистър Джевдет Чакъров пред БНР в неделя.

Председателят на парламентарната комисия по околна среда и също някогашен екоминистър Ивелина Василева от ГЕРБ обаче твърди, че ръководещите се били мобилизирали, з пъкъла не се стига до сходна рецесия и други обитаеми места, които имат проблем с равнищата на захранващите ги язовири.

Нинова изясни, че задачата на вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов е " да сложим още веднъж остро въпросите за чистия въздух, чистата вода ".

" От 2017 година до момента 17 пъти сме поставяли в Народното събрание тематиката за водата на Перник, а за вноса на отпадъци – 47 пъти. И никой не ни чу. Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предложили какво да се прави - и за язовирите, и за водопреносната млежа, ще ги предложим за следващ път при вота на съмнение. Надяваме се този път да бъдат признати ", сподели соцлидерът.

Тя разгласи, че левицата приготвя законопроект, с който да се забрани импорт на битови отпадъци, болнични боклуци от трети страни в България, тъй като сега " сме разграден двор ". Ще се желае и усилване на контрола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР