БСП ще внесе следващата седмица вот на недоверие към правителството

...
БСП ще внесе следващата седмица вот на недоверие към правителството
Коментари Харесай

До седмица БСП внася пети вот на недоверие към правителството

БСП ще внесе идната седмица избор на съмнение към държавното управление за корупция. Това съобщи соцлидерката Корнелия Нинова в декларация от името на групата. 

Това ще бъде пети избор на съмнение, който инициира Левицата против кабинета „ Борисов-3 ” и втори на тематика, обвързвана с корупцията. Предишните опити за събаряне на държавното управление опозицията стимулира с провали в сферите на опазването на околната среда, опазването на здравето и сигурността. Четвъртият опит да бъде съборен кабинетът стана през януари, а при отхвърлянето му по закон би трябвало да минат шест месеца, с цел да бъде иницииран нов избор на съмнение. 

" Внасяме другата седмица избор на съмнение за корупция. Оставката и рухването на държавното управление е гаранция за разцвет на България и вероятност пред българския народ. България ще стартира да се възвръща и българите да живеят по-добре, когато моделът на олигархично-паралелната страна, олицетворявана от Бойко Борисов, си отиде ", сподели още тя.

Нинова разгласи още, че през днешния ден Българска социалистическа партия внася предложението за анкетна комисия, която да откри обстоятелствата за закупуването на акции в Първа капиталова банка на занижени цени.

" До дни внасяме предлагането за парламентарна комисия за изчезналите 700 млн. лева от хазната в резултат на лобизъм, задкулисие и скрити сделки ", сподели още Нинова. 

Според нея, всяването на боязън и стягането на ограниченията за противопоставяне на коронавирусната зараза служи за прикриване на кавги и закрепване на ръководството.

" Даваме ли си сметка какво се случва в страната в последно време и с народа ни? Съществуват най-малко три действителности сега. Първата е пандемията COVID-19. Блестта ту отшумява, ту се връща и наред със здравните ограничения и вместо да ни е урок за незабавна промяна в здравния модел, от ден на ден се ускорява чувството, че се употребява за политически цели ", твърди водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Втората действителност е икономическата и обществена рецесия, която идва в резултат на пандемията. С елементарни очи се вижда, че идва торнадо. Вие, овластените да управлявате, вместо да се втурнете да укрепвате общия ни дом, стоите, гледате и обещавате на българите. След като бурята ви опустоши, ще ви дадем заем да възстановите живота си. Третата действителност - най-опасната. Не просто стоите и гледате, а участвате в разрушаването на темелите на дома ни България. Основата е държавността. Нито една институция не работи по правила. Всички институции ДНСК, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Общиски съвет са се съгласили в Алепу да се строи хотел, а не подпорна стена ", сподели още Нинова. Според нея корупция е заложена и в Закона за хазарта

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР