БСП ще внесе днес в Комисията за енергийно и водно

...
БСП ще внесе днес в Комисията за енергийно и водно
Коментари Харесай

БСП внася подписка за спиране на сделката между ЧЕЗ и "Инерком"

БСП ще внесе през днешния ден в Комисията за енергийно и водно контролиране подписка за прекъсване на договорката сред чешката ЧЕЗ и българското сдружение " Инерком " с 200 000 подписа. Това заяви водачът на партията Корнелия Нинова пред Би Ти Ви. " Комисията за ЧЕЗ има добър резултат и не е ялова. Правителството е знаело, че има такава договорка. Нашата поизция е, че страната би трябвало да се намеси. " Инерком " не дава отговор за условията в това да имаш избран дял и избран капитал ", аргументира се Нинова.

Тя счита, че вследствие на работата на комисията е изменен законът за енергетиката и страната към този момент има по-голям надзор върху бъдещи покупко-продажби. (бел. ред. законът, който разреши на КЕВР да се произнася по такива покупко-продажби, е с вносител " Обединените патриоти " ).

" Българска социалистическа партия е подготвила забранителен лист за приватизацията, който съдържа лист с значими държавни браншове, като основни предпиятия и лечебни заведения, които да не могат да бъдат предмет на сдекли ", добави Нинова.

Лидерът на левицата изиска и оставката на шефа на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев, защото оттова са дали обещание поддръжка на " Инерком " в изпратено писмо до притежателя Гинка Върбакова, само че са отказали да го покажат на депутатите.

Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира срещата на върха в София като " декларация с положителни пожелания ". " Въпреки че кохезията и селското стопанство бяха избрани за приоритет, нямаше дума за това, че и по двете средставата се понижават. Други страни реагираха остро, би трябвало да се търсят съидейници ", подчелта тя.

Нинова попита за какво " не сме нахранили евролидерите с палмово масло ", както беше заречен преди дни министър председателят Бойко Борисов по време на полемика за двойните стандарти при храните. Тя дефинира договарянията за смяна на регламента за превоза като пиар. " Евролидерите на тези страни гласоподаваха срещу България. Смятаме, че пътят е различен. Макрон и Меркел няма да правят отстъпка, ще търсят съидейници. Има разминавания сред думи и дейности ", сподели тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР