БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС. Сред

...
БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на ВСС. Сред
Коментари Харесай

БСП издига 6 кандидатури за членове на ВСС

БСП ще внесе 6 кандидатури за членове на Висш съдебен съвет. Сред тях са четирима съдии и двама прокурори. Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Предложенията са Марина Дойчинова, Даниела Маринова – Марчева, Дияна Хитова, Драгомир Кояджиков, Маринела Тотева, Светлана Бошнакова.

Българска социалистическа партия предлага повече претенденти, тъй като са за правилото, да има конкуренция, право на избор и същинско съревнование.

Корнелия Нинова означи още, че в кариерата си тези претенденти са минали през комерсиално, административно, гражданско, европейско право, юрисконсулти. По думите ѝ те покриват една необятна гама от проблематика в правото.

Критериите, по които Българска социалистическа партия се е спряло на тези кандидатури са:

"Първо да са хора от системата, тъй като те познават нерешените въпроси в правораздаването. Второ, да са извървели пътя от районни съдии и младши прокурори до най-високите равнища. Трето, професионализъм и безукорна честност. Четвърто, да не са страна в разногласията, които се развиват в правосъдната система. Разчитаме на тяхната справедлива позиция за правосъдната промяна и на техния обективизъм ", разясни водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР