БСП ще върне на Румен Радев неизпълнен третия мандат за

...
БСП ще върне на Румен Радев неизпълнен третия мандат за
Коментари Харесай

Румен Христов: Не може да се управлява без ГЕРБ-СДС, правителството само падна

БСП ще върне на Румен Радев несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление. Очаква се президентът да издаде декрет, с който да разпусне Народното събрание, а през есента още веднъж да отидем на предварителни избори.

„ Този парламент изчерпа своите благоприятни условия. Той работи мъчно, мъчно се събира болшинство. Разделението е доста огромно. От тази позиция е добре да се обърнем към гласоподавателя, който да препотвърди кои да бъдат тези, които ще го съставляват в идващия парламент. Да се стартира на чисто да се търси формула на ръководство, която е по-стабилна и по-дълготрайна “, разяснява водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов в „ Денят ON AIR “.

Според него още първият мандат ще бъде при тях след изборите, тъй като след всичко, което демонстрираха „ Продължаваме промяната “, огромна част от гласоподавателите ще се върнат още веднъж при ГЕРБ-СДС. Той счита, че ще има Евроатлантически блок и един евроазиатски блок, и в случай че още веднъж има опит за изолираност на ГЕРБ-СДС, ще би трябвало да се търси поддръжка в партии от проруския блок, което значи несигурно държавно управление.

„ Без ГЕРБ-СДС не може. Нека да престанем да споделяме заклинателни думи, че няма по какъв начин да се ръководи с ГЕРБ-СДС. Големите политически хоризонти, които преследваме представителите на евроатлантическа общественост, са едни и същи. Да стартираме от избора, който направи България – влизането на страната ни в Европейски Съюз и НАТО. Това, което следва, е приемането на България в Еврозоната, работа във връзка с Шенген “, изясни Христов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът сподели, че при антикризисните ограничения е по-важно да се поддържат тези, които имат потребност от помощ, а не да се дават пари на калпак. По думите му България отхвърли да купува съветски газ, а в същото време използваме съветски газ през медиатор. Христов акцентира, че спиране на доставките на съветски газ могат да станат единствено при опция. И посочи, че в сферите на енергетиката и макрофинансите би трябвало да бъдат забравени персоналните ползи.

„ Това държавно управление падна поради неразбориите вътре в обединението. Те нямаха устойчиво болшинство. Това е първото държавно управление, което пада от избор на съмнение. Имало е десетки вотове на съмнение до момента, в никакъв случай опозицията не е успявала да пробие болшинство. Не го смъкна опозицията, а самите те паднаха. Те нямаха доверие между тях, камо ли доверието на българския народ “, обърна внимание Христов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР