БСП ще търси партньорства за местните избори. Това каза лидерът

...
БСП ще търси партньорства за местните избори. Това каза лидерът
Коментари Харесай

Нинова дава свобода за местни коалиции, но без ГЕРБ

Българска социалистическа партия ще търси партньорства за локалните избори . Това сподели водачът на левицата Корнелия Нинова след края на националното заседание на левицата в Габрово.

Решението е въз основата на коалиция " Българска социалистическа партия за България " и на дискутираната платформа. Решихме да дадем независимост на общинските, районните и градските структури сами да дефинират в какъв съдружен формат да се явят на локалните избори.

" Няма да им спускаме подготвени решения, тъй като всяка община има характерни връзки. Ограничението е - никаква коалиция с ГЕРБ ", съобщи Нинова.

Реална децентрализация на общините, в това число с оставяне на част от събраните по места налози от приходите на хората . Това е един от аспектите на платформата за локалните избори на Българска социалистическа партия, разгласи Корнелия Нинова.

" За нас са най-важни политиките и постоянно започваме с приемане на платформа и на това какво ще вършат нашите претенденти, а по-късно и определени кметове ", съобщи тя.

" Сега страната и държавното управление трансферират на общините отговорности без да ги обезпечават финансово ", разясни водачът на Столетницата.

Според нея парите в страната се разпределят субективно - отвън бюджета , по решение на един човек. " Въпросът е кардинален - няма значение коя партия ръководи - не може един човек, отвън бюджета, да преценя по какъв начин да финансира обособените общини безусловно субективно и без критерии. Дискутирахме ясни критерии за финансиране на общините ", сподели Нинова.
 Грозновати локални избори очаквали хората съгласно Първан Симеонов
Грозновати локални избори очаквали хората съгласно Първан Симеонов

Политологът предвижда настървено пазаруване на гласове

Като втори акцент тя посочи опазване на общинската благосъстоятелност и осъществяване на комуналните услуги от общински сдружения, а не предоставяне на концеси я. Това значи всички общински услуги да бъдат от общински сдружения. По планове на досегашни кметове и общински съветници на Българска социалистическа партия това много поевтинява услугата, сподели Нинова.

Припомняме, с последните промени в Закона за държавната благосъстоятелност, които облекчават процедурите за отчуждаване на парцели за държавни потребности се чака доста парцели от общините да преминат в регистрите на страната . Безвъзмездно прекачване на общински парцели към страната е поискано да стане за парцелите, които са в регистрите за общинска благосъстоятелност, и тези, които по документи са благосъстоятелност на Столична община. Искането е към Столичния общински съвет. Информацията бе обявена от районния министър Петя Аврамова на съвещание на парламентарния надзор от 17 май 2019 година

" Заложихме мощен обществен пакет за опазване на здравето, подкрепяне на млади фамилии, строителство на общински жилища, културна стратегия за предпазване на културните полезности, музеите и читалищата ", изясни целите за локалната политика Нинова.

Тя изясни, че демонстрира задачите на акцията на номинираните претенденти в страната.
 Можем да спорен договорката за Ф-16 единствено пред арменския поп
Можем да спорен договорката за Ф-16 единствено пред арменския поп

Румен Гечев: Гаранциите ще отлетят като щъркели на есен

За охвърленото в Народното събрание несъгласие на президента Румен Радев по контракта за F-16 , Нинова разяснява: " Голяма неточност. Целият контракт не дава отговор на ползите на България. Коментира се и гласоподава от хора, които даже не са го чели ".

По думите й в контракта има смущаващи неща и дословен отвод от народен суверенитет . " Договорът е прекомерно безценен за бедна България, задължава ни с огромен заем, който ще връщат генерации . Военно-технически повърхностен и би трябвало да се купува в допълнение съоръжение. Смятаме, че не е преференциален за България. От началото до края сме били поредни - срещу ", добави Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР