БСП ще сезира Брюксел заради отказ на Агенция Пътна инфраструктура“

...
БСП ще сезира Брюксел заради отказ на Агенция Пътна инфраструктура“
Коментари Харесай

БСП иска независима експертиза на качеството на пътищата

БСП ще сезира Брюксел поради отвод на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да бъде позволена инспекцията на качеството на построените пътища през последните пет години. Само преди ден ГЕРБ упрекна левицата, че няма интерес към положението на пътищата, тъй като от партията не са се поинтересували от предоставената от Агенция пътна инфраструктура информация.


От Българска социалистическа партия не се доверяват на съществуващата документи за построените през последните пет години пътища и желаят нарочна инспекция на качеството на настилката от самостоятелна интернационална лаборатория.
Елена Йончева, евродепутат от Българска социалистическа партия: Ние нямаме подозрение, че по документи нашите пътища строени и ремонтирани в последните пет години са в съвършено положение. Искаме европейска самостоятелна лаборатория да направи разбор и откакто бъде изработен този разбор, ние да го съпоставим с тези планове, които АПИ ще даде.

 Българска социалистическа партия ще сезира Брюксел поради Агенция Българска социалистическа партия ще сезира Брюксел поради Агенция "Пътна инфраструктура "
От левицата желаят позволение да бъдат изследвани построените през последните пет годишни пътища в самостоятелна интернационална лаборатория.

Затова левицата е поискала с писмо на 2 ноември предходната година позволение да бъдат взети отвесни проби от настилката. Месец по късно от пътната организация са поискали в отговор имената на специалистите, които ще вземат пробите, и на лабораториите, които ще ги ревизират.

От Българска социалистическа партия са отказали.
Георги Свиленски, народен представител от Българска социалистическа партия: Нали никой от нас няма подозрение на какъв напън и на какво ще бъдат подложени и какви способи ще бъдат употребявани по отношение на тях, с цел да се извърши тази инспекция.
От Левицата са склонни да изчакат още седмица позволение за взимане на проби преди да подадат недоволство пред Европейска комисия за укриване на информация от АПИ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР