БСП ще се върне днес в парламента, съобщи в Сутрешния

...
БСП ще се върне днес в парламента, съобщи в Сутрешния
Коментари Харесай

Михаил Миков: БСП имаше грешна предизборна кампания

Българска социалистическа партия ще се върне през днешния ден в Народното събрание, заяви в Сутрешния блок на Българска национална телевизия някогашният водач на партията и член на Националния ѝ съвет Михаил Миков. Според него обаче излизането от Народното събрание е било безспорна неточност. Според Миков това е едно от основанията за оставката на ръководителя на партията Корнелия Нинова.

``Абсолютна неточност беше напускането на Народното събрание. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха признати без присъединяване на социалистическата партия``. Според него парламентарната група би трябвало да има автономия сама да взема решение по кое време да излиза и да се връща в зала, " а не да се трансформира в пленник на някакви прищявки ", сподели Миков пред Българска национална телевизия.

Миков уточни като учредения за подадената през вчерашния ден от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, в това число неправилната предизборна акция, разделянето в партията и борбата за листата.

``Създадоха се свръхочаквания за победа и за осъществяване на предварителни избори по-късно. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в поданството, когато няма учредения за това. Политиците би трябвало да стъпват на живота и на действителността, а не на техните стремежи и очаквания``, съобщи още Миков.
Като съществени проблеми пред социалистите някогашният ръководител уточни потребността от консолидация, приемане на особеното мнение и прекратяване на практиката за основаване на вътрешни разделения в партията.

По време на полемиката в Националния съвет на Българска социалистическа партия във вторник е бил спрян напън за прекачване на отговорността за изборния резултат от централата към локалните структури.

``Не може грешките при национална акция да се трансферират към локални структури, тъй като това ги демотивира``, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР