БСП ще се върне днес в парламента, съобщи в Сутрешния

...
БСП ще се върне днес в парламента, съобщи в Сутрешния
Коментари Харесай

Михаил Миков: Излизането на БСП от парламента беше абсолютна грешка

БСП ще се върне през днешния ден в Народното събрание, заяви в Сутрешния блок на Българска национална телевизия някогашният водач на партията и член на Националния ѝ съвет Михаил Миков. Според него обаче излизането от Народното събрание е било безспорна неточност. Според Миков това е едно от основанията за оставката на ръководителя на партията Корнелия Нинова.

Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия: Абсолютна неточност беше напускането на Народното събрание. Ние изпуснахме над 30 закона, които бяха признати без присъединяване на социалистическата партия.
Според него парламентарната група би трябвало да има автономия сама да взема решение по кое време да излиза и да се връща в зала, " а не да се трансформира в пленник на някакви прищявки ".

Миков уточни като учредения за подадената през вчерашния ден от Корнелия Нинова оставка и резултата от европейските избори, в това число неправилната предизборна акция, разделянето в партията и борбата за листата.
Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия: Създадоха се свръх упования за победа и за осъществяване на предварителни избори по-късно. Не бива да казваш хоп преди да скочиш. Не можеш да създаваш свръхочаквания в партията, в симпатизантите, в поданството, когато няма учредения за това. Политиците би трябвало да стъпват на живота и на действителността, а не на техните стремежи и упования.
Като съществени проблеми пред социалистите някогашният ръководител уточни потребността от консолидация, приемане на особеното мнение и прекратяване на практиката за основаване на вътрешни разделения в партията.

По време на седемчасовата полемика в Националния съвет на Българска социалистическа партия във вторник е бил спрян напън за прекачване на отговорността за изборния резултат от централата към локалните структури.
Михаил Миков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия: Не може грешките при национална акция да се трансферират към локални структури, тъй като това ги демотивира.
Миков съобщи, че той няма да се кандидатира още веднъж за ръководител на Българска социалистическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР