БСП ще реагира остро винаги, когато се погазва парламентарната демокрация

...
БСП ще реагира остро винаги, когато се погазва парламентарната демокрация
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Кога от ГЕРБ разбраха, че са загрижени за хората?

Българска социалистическа партия ще реагира остро постоянно, когато се погазва парламентарната народна власт



„ Бяхме очевидци на тъпчене на разпоредбите на парламентарната народна власт. Очаквайте обаче Българска социалистическа партия да реагира остро постоянно, когато това се случва”. Това съобщи пред медиите в Народно събрание зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия за България Жельо Бойчев. Той изясни, че е имало изказвания от ръководещото болшинство, че са доста загрижени за жителите и за техните проблеми и видите ли- Българска социалистическа партия е политическата мощ, която саботира тяхното решение. „ Кога ГЕРБ схванаха, че са загрижени за хората?

Защо тези законопроекти, за които тук се плачеше, че не са признати през днешния ден, не бяха препоръчани при приемане на програмата на Народно събрание, която се гласоподава в сряда заран? Кога осъзнаха проблемите на хората като приоритет в работата?”, попита Бойчев. Той посочи, че левицата остро възразява против налагащата се към този момент нормална практика- да се злоупотребява с правото, в изключителни случаи, ръководителят на Народното събрание да може да прибавя точки в дневния ред. „ Тази заран бяха препоръчани 3 изключителни точки в дневния ред. Кога и по какъв метод народните представители да се срещнат с тях и да бъдат пълноценни в дебата?”, попита той.

Жельо Бойчев акцентира, че е имало и изказвания, че левицата е избягала от Граждански процесуален кодекс, който е на народни представители от Българска социалистическа партия и е значим закон. ”Как да тълкуваме тези ходове на ГЕРБ – този законопроект първо отсъстваше от седмичната стратегия, одобрена в сряда заран, и беше прибавен в допълнение, а сутринта се оферират 3 точки преди него?”, попита социалистът.

Той сподели, че в случай че някой си мисли, че Българска социалистическа партия бяга от спор и не е готова, доста се лъже. „ Ние сме подготвени за тези диспути и когато тези точки, по подобаващ ред, влязат в програмата на Народно събрание, ще видите и присъединяване на ПГ на левицата. Първото ни изискване е- да дадем образец, че съблюдаваме процедурите и разпоредбите, които ние самите сме приели да спазваме”, съобщи той.

Жельо Бойчев акцентира, че ръководителят на Народното събрание Караянчева, която като се изключи че е злоупотребил с правото си да внася спомагателни точки към програмата за работа на събранието, се е пробвала по по всякакъв начин метод да не приложи процедурата за искане на поименна инспекция на кворума, която е ясно записана в Правилника за активността на НС- че се прави преди гласоподаване.

„ Всичко през днешния ден се случи, с цел да се прикрие и неглижира отстраняването на професор Плочев от НЗОК. Всичко се направи в последния миг, колкото се може по-малко да се шуми по тази тематика, колкото се може повече да се омаловажи този спор, с цел да не дадем отговор на огромните въпроси – за неуспеха на политиката на държавното управление в бранша на здравеопазването”, разяснява зам.-председателят на ПГ на левицата. Той напомни, че ръководещите са сменили един министър и един началник на Здравната каса за една година ръководство, с цел да избягат от огромния дебат- кой носи отговорност за отстраняването на Плочев.

„ Нали се сподели, че той е сбъркал с шифрите, а по-късно се удостовери информацията, че касата държи тези средства, а на български жители се отхвърля лекуване в лечебни заведения в Западна Европа”, заключи Жельо Бойчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР