БСП ще проведе среща в Народното събрание с парламентарната група

...
БСП ще проведе среща в Народното събрание с парламентарната група
Коментари Харесай

Диалогът в парламента днес: БСП се среща с Продължаваме промяната

БСП ще организира среща в Народното събрание с парламентарната група на " Продължаваме промяната ", на която да бъдат разисквани оферти за държавния бюджет. Инициативата е на социалистите, заяви БНР.

Социалистите стартират срещи с парламентарните групи обезпокоени от обстановката към най-важния финансов закон. На фона на сериозна инфлация приходите не могат да останат замразени, счита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Социалният пакет на левицата включва увеличение на минималната заплата на 850 лева, нарастване на майчинството, безвъзмездни учебници и медикаменти за деца. Подобни политики и дейности се подхващат в целия Европейски съюз уточни Корнелия Нинова.

" Подкрепа на служащи, на небогати, на възрастни, на енергийно небогати, на уязвими, поддръжка за стопанската система. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи едно наддаване, предизборно, в Народното събрание и това да докара до неприятен край. И дали ще реализираме най-малко единодушие сред първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансовата непоклатимост на страната. "

Като образец Нинова уточни края на предходната година, когато сме били в идентична обстановка. Кабинетът е внесъл предложение да се продължи остарелия бюджет до края на март. " Тогава сред първо и второ четене бяха направени фрапантни усъвършенствания ", сподели още Нинова.

Срещата на Българска социалистическа партия с ГЕРБ за бюджета се чака в четвъртък, а с Движение за права и свободи – в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР