БСП ще проведе първите вътрешнопартийни избори за лидер на партията

...
БСП ще проведе първите вътрешнопартийни избори за лидер на партията
Коментари Харесай

БСП няма да се бави с вътрешните избори за нов председателя

Българска социалистическа партия ще организира първите вътрешнопартийни избори за водач на партията допустимо най-бързо след края на изключителното състояние в страната, което беше оповестено на 13 май за период от един месец, само че може да бъде удължено.

" Половината от акцията минахме. Над 140 конференции организирахме в страната, остават ни още толкоз. След провеждането им би трябвало да създадем акцията сред другите претенденти, избор и по-късно конгрес ", сподели Нинова пред " Дарик ".

В началото на предходната седмица социалистите оповестиха, че краткотрайно приключват отчетноизборната акция в цялата страна поради записаните случаи на ковид в България и ограниченията, които се взимат, с цел да се предотврати разпространяването му. Още тогава беше ясно, че датата на директния избор ще се измести.

Според хронограмата на вътрешните избори в Българска социалистическа партия до края на предходната седмица общинските и районни препоръки на социалистите трябваше да одобрят издигнатите от главните структури претенденти за водач на партията. Окончателният лист на претендентите трябваше да бъде разгласен до 21 март. Вътрешнопартийната предизборна акция пък трябваше публично да стартира на 27 март. Първият тур на вътрешнопартийния избор е плануван за 26 април. За да бъде определен даден претендент на първи тур, той би трябвало да събере повече от половината гласове.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР