БСП ще проведе Изпълнително бюро, на което се очаква социалистите

...
БСП ще проведе Изпълнително бюро, на което се очаква социалистите
Коментари Харесай

БСП решава кога събирането на Бузлуджа ще се проведе в София

БСП ще организира Изпълнително бюро, на което се чака социалистите да решат на коя дата ще реалокират събора си от Бузлуджа в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.
В неделния ден социалистите организираха народен съвет без водача си Корнелия Нинова, която пък сподели, че съветът е нелегитимен, защото не е събрал кворум. Докато нейните сътрудници съпартийци организираха националния си съвет, Нинова направи изказване, като сподели, че членовете на Българска социалистическа партия не са разграничени, а има разделяне в Националния съвет.
Разделителната линия е ясна – за смяна на мафиотско-олигархичния модел на ръководство или кръгла маса с него. Аз съм уверена, че членовете на партията са за смяна. Тези, които желаят да сядат на кръгла маса с ръководещите, си е техен проблем, добави Нинова. Тя заяви, че преди сряда няма да има съвещание на Националния съвет. „ Ако го обвързвате с вота на съмнение, то на 13 юни Националният съвет взе своето решение. Определи тематиката корупция и направихме работна група, която да създаде претекстовете. Направихме график за среща с парламентарни и извънпарламентарни партии. Тази работа е свършена на 13-ти от законното съвещание на Националния съвет ”, разгласи Нинова.
Междувременно Калоян Паргов пък заяви след съвещанието, на което не участва Нинова, че е извършен народен съвет, на който партията е излязла с публична декларация.
В нея се споделя: „ Не стойте у дома! Да протестираме спокойно и да не се поддаваме на провокации. В документа се упорства да се отхвърлят всевъзможни политически покупко-продажби за оцеляване на статуквото, посредством образуването на нов кабинет в границите на това Народно събрание.
Като обособена точка в декларацията е записано, че Българска социалистическа партия поддържа справедливите претенции на българските жители за правда, сигурност и честност. Също по този начин поддържа и интензивно взе участие в спонтанните цивилен митинги. Призоваваме всички жители да поддържат импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение в деня на неговото разискване в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР