БСП ще продължи със законови действия да брани Паметника на

...
БСП ще продължи със законови действия да брани Паметника на
Коментари Харесай

БСП: За областния управител на София се полага затвор

Българска социалистическа партия ще продължи със законови дейности да брани Паметника на Съветската войска. Сезирайки основния прокурор, " алените " ще разчитат и на дейностите на прокуратурата. Това, което е направил регионалният шеф на София Вяра Тодева е нарушаване по смисъла на Наказателния кодекс и наказването за такова действие е затвор.

Това съобщи пред News.bg депутатът от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова за демонтажа на Паметника на руската войска.

Софийската градска организация на Българска социалистическа партия пък сезирали РДНСК за всички нередности към демонтажа на Паметника на Съветската войска. Още от първия ден социалистите установили, че дейностите на монумента са противозаконни. Областният шеф на София Вяра Тодева пък бягала като от чума, вместо да покаже документите дали демонтажът на паметника е легален.

Българска социалистическа партия ще се надява и на провеждането на референдум на локално равнище за МОЧА. Докато се направи референдум по тематиката, паметникът ще бъде съпоставен със земята, само че мощно се надявам правдата да възтържествув и който е отговорен да си получи наказването, надява се Анастасова. И се закани - Българска социалистическа партия няма да спре борбата, а ще я продължи.

Според Анастасова ПП-ДБ са едни модерни вандали с фашизоидни прояви, тъй като съществена характерност на фашизма е горене на книги, побутване на монументи, потъпкване на непознато мнение, налагане на тирания. " Всичко това се вижда в дейностите на " Продължаваме промяната ". Много скърбя, че в тази политическа групировка има доста младежи, които претендираха за начетеност и просвета, само че нищо такова досега не показват, а показват непоносимост към непознатото мнение и демократична просвета. Наистина това са актуалните варвари в България ", безапелационна бе Анастасова.

Тя разяснява и резултатите от интернационалното ученическо съревнование PISA. Анастасова уточни, че при всяко едно проучване резултатите за България падат и са доста отрицателни. Това е оценка за образованието в България съгласно нея. Ирена Анастасова е очаквала неприятните резултати на учениците, само че по-лошото е, че резултатите идват след по този начин прокламираната промяна в Закона за учебното и предучилищното обучение от 2016 година

Тя добави, че проблемите, които PISA ни сподели, потеглят още от тежката образователна стратегия и тежкото образователно наличие. Ако преди 20 години гимназистите учат нещо, в този момент го учат децата от 6-7 клас, а материалът за 6-7 клас се учи от дребните възпитаници от 3-4 клас. Отказваме децата от учебно заведение още в ранен стадий, посочи Анастасова.

Тя добави, че близо 60% от учителите са на възраст след или преди пенсиониране. Има доста съществени пропуски в подготовката на младите учители. Има и проблем с материалната база в учебните заведения, има 300 учебни заведения, които са с външни тоалетни в 21 век, има 700 учебни заведения, които са без физкултурни салони. Причината са сложни, само че главната причина за слабите резултатите е смяната в образователното наличие и неналичието на съответна подготовка на учителите, сподели още Атанасова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР