БСП ще предложи преди второто четене на държавния бюджет за

...
БСП ще предложи преди второто четене на държавния бюджет за
Коментари Харесай

БСП предлага партийната субсидия да се вдигне на 8 лв. на глас

БСП ще предложи преди второто четене на държавния бюджет за 2020 година партийната дотация да стане 8 лв.. Това заяви депутатът Александър Симов пред публицисти в Народното събрание.

По предписание на премиера Бойко Борисов през лятото Народното събрание понижи дотацията от 11 на 1 лев на глас. До предлагането се стигна, откакто " Шоуто на Слави " осведоми, че в продължение на години партиите са получавали не по 11, а - по 13.23 лева на глас.

Партиите и обединенията, които имат право на държавна дотация, са ГЕРБ, " Българска социалистическа партия за България ", " Обединени патриоти ", Движение за права и свободи, " Воля " и " Възраждане ". На парламентарните избори на 26 март 2017 година са получили повече от 1% от гласовете на гласоподавателите. Те получават понижена дотация от края на юли т.г.

В проектобюджета за следващата година държавното управление още веднъж е заложило дотацията да е 1 лева на глас.

На въпрос по кое време Българска социалистическа партия ще върне надвзетите пари, Симов отговори: " Партията ни ще възвърне парите от надвзети дотации в законово открития период. Няма да нарушим нито едно от условията, които финансовото министерство е сложило пред нас ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР