БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета,

...
БСП ще покани всички парламентарни групи на разговори за бюджета,
Коментари Харесай

БСП кани всички парламентарни групи на разговори за бюджета

БСП ще предложения всички парламентарни групи на диалози за бюджета, съобщи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. На него тя показа, че от Левицата са притеснени от обстановката към Закона за бюджета. Малко по-рано стана ясно, че служебният кабинет към този момент е подал в деловодството на Народно събрание проектозакон за удължение на действието на разпореждания от Бюджет 2022, макар че Тристранката през вчерашния ден отхвърли концепцията.

" Президентът разгласи, че ще даде задоволително време на партиите в Народното събрание да договарят за държавно управление и през това време да бъдат признати значимите закони. Няма по-голям от Закона за бюджета и законите по Плана за възобновяване и резистентност. Служебният кабинет, обаче, внесе в Народното събрание предложение да се удължи действието на в този момент настоящият бюджет. Това съставлява заледяване на приходите при увеличаващи се цени. Това за нас е недопустимо. Нашата политика е тъкмо противоположната - таван на някои цени и замразяването им и увеличение на приходите. Защото това нарастване, което направихме в постоянното държавно управление, към този момент е изядено от инфлацията ", каза Корнелия Нинова. 

Ние също сме внесли обществен пакет, добави тя и обърна внимание, че сходни политики се одобряват в целия Европейски Съюз. Нито една страна не си разрешава да замрази разноските за заплати и поддръжка за стопанската система при тези тежки условия. " Служебният кабинет е единственият, който предлага такова решение в Европа ", сподели още тя. 

Затова от Българска социалистическа партия канят всички парламентарни групи, с цел да обсъдят какво може да се усъвършенства сред първо и второ четене за бюджета в посока поддръжка на служащи, на небогати, възрастни и уязвими. 

" Вече са импортирани над 40 законопроекта. Всяка парламентарна група си е внесла своите оферти. Служебният кабинет споделя, че има риск да се получи едно предизборно наддаване в Народното събрание и това да докара до неприятен край. Не е работа на служебния кабинет да ни дава оценки, само че е наша отговорност - на парламентарните групи, водачи и управления - дали в този миг ще потвърдим, че Народното събрание е мястото, на което се разисква и приема бюджет, както и дали ще реализираме най-малко съгасие сред първо и второ четене да подкрепим народа си, без да рискуваме финансова непоклатимост на страната ", сподели Нинова. 

Лидерът на Българска социалистическа партия разгласи още, че не могат да приемат предложението на служебния кабинет. " Не желаеме да рискуваме предизборно наддаване. Искаме отговорно държавническо отношение сред първи и второ четене ", добави Нинова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР