БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на

...
БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма как Манолова да не хареса принципите на БСП

БСП ще поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Това разгласи пред Би Ти Ви Весела Лечева, претендент за кмет във Велико Търново.

Тя разказа Манолова като борбен човек, който избира сложния път за справяне с решенията. На въпрос дали Манолова ще извърши изискването на Българска социалистическа партия за поддръжката, а точно - да застане зад платформата на партията, Лечева съобщи, че няма по какъв начин Манолова да не хареса правилата на Българска социалистическа партия, тъй като са основани в интерес на страната.

"Не е правилно, че партията изгони Мая Манолова. Тя искаше да взема решение проблемите на страната и позицията на омбудсман я удовлетворяваше ", сподели още Лечева.

"Бяха написани правила, по които се даваше независимост и опцията на всяка колиция да дефинира сътрудниците. Единственото изискване е без коалиция с ГЕРБ. В последните 10 години носи единствено негативи и пропуснати изгоди. Даже във Велико Търново сформирахме коалиция АБВ и "Движение 21 " - тези които желаят да трансформират модела.

Националният съвет на Българска социалистическа партия взема решение дали да поддържа самостоятелната кандидатура на някогашния омбудсман Мая Манолова за кмет на София. Пленумът на левицата ще утвърди и номинациите за всички общини в страната.

Дни преди националния съвет през днешния ден, софийската организация на Българска социалистическа партия съвсем единомислещо поддържа кандидатуратa на Мая Манолова, издигната от предприемчив комитет за кмет на София.

Председателят на столичната конструкция на социалистите и лидер на партийната листа за общински съветници Калоян Паргов акцентира, че Българска социалистическа партия се нуждаят от символна победа в столицата:

"Шансът да спечелим София за първи път в демократичната история на страната не трябва да бъде прахосан, тъй като смяната в България стартира от София ".

След безапелационната позиция на софийската конструкция се чака пленумът публично да поддържа Манолова, която получава поддръжката и на вътрешната съпротива в партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР