БСП ще отчете резултатите и ще направи анализ в неделя,

...
БСП ще отчете резултатите и ще направи анализ в неделя,
Коментари Харесай

Стоян Мирчев: На Станишев и Миков опорните точки съвпадат с тези на Георги Харизанов

" Българска социалистическа партия ще регистрира резултатите и ще направи разбор в неделя, на своя Национален съвет. Резултатите от локалните избори имат своя положителен и отрицателен аспект. Но сигурно те са по-добри от тези през 2015г ", съобщи пред БТВ националният представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България " Стоян Мирчев.

Той показа, че се е изненадал от вчерашното медийно присъединяване на Михаил Миков, защото е бил неоткриваем по време на акцията.

" Като един изтъкнат член на Българската социалистическа партия не го видяхме в нито една община. Интересно е също, че от месеци той се появява единствено да подлага на критика партията, а не подлага на критика ГЕРБ. В деня, в който се приема бюджетът, мисля, че е необичайно, че не отдели нито една дума по този въпрос ", сподели още Мирчев.

Според него, когато се прави разбор на изборните резултати, е хубаво да се споделя цялата истина, която е, че на изборите през 2015 година, когато Миков е бил ръководител, общините, в които Българска социалистическа партия са нямали нито един общински консултант са били 35, а сега са 20 - броят им е понижен съвсем двойно.

" Анализ би трябвало да се прави въз основата на цялата картина. Първо, ГЕРБ изгубиха в доста общини и то освен от нас. Второ, те за първи път се явяват на избори в коалиция и то в редица общини, т.е. силата на ГЕРБ е доста по-малко от това, което те демонстрираха като краен резултат. Третото значимо да се означи е, че съвсем в цялата страна те получиха цялостната поддръжка на Движение за права и свободи ", добави разбора си депутата.

Той даде образец с изборите в Хасково, където Движение за права и свободи постоянно са издигали собствен претендент за кмет, на тези избори те не са го създали, а са подкрепили напълно претендента на ГЕРБ. " Българска социалистическа партия на доста места усили броя на общинските си съветници. Важно е да се означи, че общинските препоръки в цялата страна към този момент са доста по-цветни ", добави Стоян Мирчев.

Той опроверга думите на Михаил Миков, че ще има почистване на сметки в партията и дефинира това като внушения.

" Партийните структури в цялата страна имаха право да водят договаряния за общи дейности на изборите с всички без ГЕРБ. В общините, където се е намерил общ език, Българска социалистическа партия се яви в коалиция с други леви обединения ", сподели още той и добави, че е обезпокоен, че на първото обществено присъединяване на Михаил Миков от доста време, той прави такива целенасочени внушения.

" Той внуши, че във Варна общински съветници на Българска социалистическа партия са подкрепили ръководителя на общинския съвет от ГЕРБ. Това е цялостна лъжа и нашите общинските съветници от Варна излязоха с декларация, че няма такова нещо ".

Според Мирчев една вътрешна съпротива би трябвало да подлага на критика някаква политика на партията, а не да приказва лъжи и да уронва престижа на своята партия.

Той дефинира това държание като непочтено и неетично.

" По принцип обичам да виждам изявленията на политолозите и един от главните политолози на ГЕРБ, Георги Харизанов, има едни доста характерни опорни точки, които съответстват с опорните точни на Станишев и на Миков. Притеснява ме те да не се пишат на едно и също място ", заключи Стоян Мирчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР