БСП ще организира протест пред КЕВР срещу повишаването на цената

...
БСП ще организира протест пред КЕВР срещу повишаването на цената
Коментари Харесай

БСП протестира пред КЕВР срещу поскъпването на водата

БСП ще провежда митинг пред КЕВР против повишението на цената на водата, заяви след съвещание на Изпълнителното бюро ръководителят на партията Корнелия Нинова, представена от Българска телеграфна агенция..

На 15 декември на закрито съвещание КЕВР ще вземе решение за повишение на цената на водата в 14 огромни града, уточни тя. Категорично се противопоставяме на това нарастване, то не е аргументирано, нито растежът на инфлацията е толкоз, нито е направено публично разискване, сподели Нинова.

Тя заяви, че представителят на Българска социалистическа партия в КЕВР няма да взе участие в съвещанието, а в същия ден от левицата ще провеждат митинг в 10:30 пред КЕВР. Това е следващото нарастване на цената на водата, то е фрапантно и не дава отговор на покачването на приходите на хората, следващата стъпка към тяхното обедняване в отбрана на интереса на монополистите, разяснява Нинова.

Нинова уточни още, че завежда дело в Софийски градски съд на Десислава Атанасова и солидарно - на цялата Политическа партия ГЕРБ, тъй като тя показва тяхното мнение. Делото е поради корист и манипулиране на мнение на публични органи.

Атанасова е била осведомена с писмо от основния прокурор, че няма осъществени закононарушения по приватизацията на „ Техноимпекс”, че има осъществени инспекции и все пак продължи да клюки и да лъже в общественото пространство.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че ще поддържат ветото на президента Румен Радев върху текстове от бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година Тя означи, че са срещу мораториума върху новите медикаменти.

Нинова заяви, че на следващия ден от левицата ще внесат промени в Наказателния кодекс, с които става закононарушение, когато през границата на страната са пренесени лекарствени артикули в огромни размери. Сега се третира като митническо нарушаване, само че не и като закононарушение, означи тя.

От Българска социалистическа партия оферират да се криминализира и производството, вноса и износа, съхраняването, търговията на едро и дребно с лекарствени артикули в хуманната медицина, когато това е в нарушаване на закона.

Председателят на Българска социалистическа партия заяви, че тази седмица ще се състои вторият кръг диалози с Движение за права и свободи по вота на съмнение към държавното управление за корупция и ще решат по кое време да го внесат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР