БСП ще определи дали ще бъде част от управлението или

...
БСП ще определи дали ще бъде част от управлението или
Коментари Харесай

Христо Проданов: Правителства с плаващи мнозинства са най-добрата хранителна среда за корупция и за лобистки закони

БСП ще дефинира дали ще бъде част от ръководството или в съпротива, когато има ясно написани цели

„ Председателят на Народното събрание беше определен с гласовете на трите нови партии, с поддръжката на добре познатото остаряло Движение за права и свободи, тъй че и без гласовете на Българска социалистическа партия може да се сформира държавно управление. Въпросът е какви са задачите и целите на това държавно управление и дали в действителност желаеме да създадем смяна или да създадем една замяна. Има индикации, че ще получим покана за публична среща, на която ще обсъдим точно тези целите. На процедура те са най-важното нещо, което би трябвало да се случи в 46-то Народно заседание, с цел да има едно устойчиво държавно управление, което да има силата да направи съществени промени. Правителства с плаващи болшинства са най-хубавата хранителна среда за корупция и за лобистки закони. " Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Христо Проданов в ефира на България он еър. Той добави, че Българска социалистическа партия упорства да има държавно управление, само че то да е с ясна поддръжка и ясни цели за това какво ще се случи.
За Българска социалистическа партия предпочитано е всичко това, което левицата е декларирала в предизборната си платформа, само че е ясно, че когато беседват няколко партии, би трябвало да има отстъпки. Относно целите, които са алена линия и не трябва да се пресичат, съгласно социалиста ще бъдат избрани на Националния съвет в неделя. „ Основният приоритет, който е камшик за българското общество, това са ниските приходи на хората. Ние сме на последни места по всичко в Европа. Това е главно за Българска социалистическа партия, тъй че най-вероятно ще бъде една от алените линии, които не трябва да пресичаме по никакъв метод ", безапелационен бе той.
В предаването " Денят он еър " Христо Проданов съобщи, че Българска социалистическа партия ще дефинира дали ще бъде част от ръководството или в съпротива, когато има ясно написани цели и част от тях са целите на левицата.
Споменаването за преизчисляване на пенсиите от " ИТН " Христо Проданов дефинира като положително обръщение, което Българска социалистическа партия приема като позитивно и като стъпка в вярната посока по отношение на разговор и диалози за това, което следва за България.
„ Генезисът на държавното управление ще бъде ясно от това по какъв начин ще бъде формирано. Ако се прави с малцинство и с неразбираема поддръжка, то тогава държавното управление ще е нетрайно и ще е нездравословно за България. Тоест моделът, който до момента съществуваше, може да продължи по същия метод. Ние желаеме в действителност ясна, коренна смяна. Това става с ясни цели и ясна поддръжка ", безапелационен бе социалистът.
По думите му в случай че се стигне до връчване на трети мандат на Българска социалистическа партия, левицата ще насочи покана за необятен спор и диалог още веднъж по отношение на целите, тъй че да има устойчиво държавно управление, което да прави промени. „ Ние имаме потребност от съществени промени в опазването на здравето, в образованието и в други сфери, а едно държавно управление на малцинството не може да ги извърши ", сподели още той.
Христо Проданов изясни какво съдържа пакетът за обществени ограничения, които левицата внесе за разглеждане: „ Преизчисление на пенсиите, 10 минимални работни заплати за раждане на второ и трето дете при осигуряващи се родители, промени в Закона за локалните налози и такси, тъй че да отпаднат таксите за детските градини и ясни. " Той добави, че целите на Българска социалистическа партия са свързани с напълване на джоба на хората, защото до момента са се пълнили шкафчетата на ръководещите.
Социалистът напомни разкритията на служебното държавно управление по отношение на преразпределението на средства без публични поръчки в размер на 8-10 милиарда всяка година, а това, което оферират от Българска социалистическа партия коства към 1.5 милиарда годишно.
„ Шоуто най-накрая би трябвало да завърши, защото политиката не е шоу. Правителството на ГЕРБ не входира Плана за възобновяване и резистентност в Европейския съвет, служебното държавно управление го е показало за публично разискване преди няколко дни, само че истината е, че единствено две страни, от които едната е България, не са показали своите проекти. Някои от страните са усвоили част от средствата, само че ние се забавихме и отговорни за това са ГЕРБ и политическото безвремие ", изясни Христо Проданов.
Според социалиста ниската изборна интензивност е сигнал от българските жители, че хората нямат доверие в системата, по тази причина работата на настоящето Народно заседание е да промени тези настройки на хората. „ Ниската легитимност, на който и да е орган, води до плахи дейности от страна на държавно управление и парламент ", безапелационен бе той.
Според Христо Проданов нови, трети избори, биха се отразили пагубно на България. „ Хората са изморени и обезверени, а също по този начин има доста значими въпроси, които би трябвало да се вземат решение. " Той напомни и към този момент оповестената преди два месеца поддръжка на левицата за втори мандат на Румен Радев и Илияна Йотова.
Христо Проданов съобщи, че на идния пленум на партията, с изключение на алените линии, ще бъде изработен и разбор на резултатите от изборите, както и какви са аргументите за слабия резултат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР