БСП ще избира своя нов лидер за първи път чрез

...
БСП ще избира своя нов лидер за първи път чрез
Коментари Харесай

БСП избира нов лидер с пряк вот на конгрес през април

Българска социалистическа партия ще избира своя нов водач за първи път посредством директен избор, както гласят последните промени в устава, наложени след поемането на партията от Корнелия Нинова.

Това стана ясно след седемчасов следизборен пленум с равносметката за вота се състоя на " Позитано " 20, по време на който се чуха два отчета - на ръководителя на Националния избирателен щаб Кирил Добрев и на 50 социалисти, от чието име го прочете Емил Райнов. Те желаеха оставката на соцлидерката поради резултатите на локалния избор. Според Нинова обаче до полемика към нейното отдръпване не се е стигнало по време на съвещанието.

Червените взеха решение, че на 1 декември започват отчетно-изборната акция вътре в партията. По време на вътрешнопартийния цикъл доклади и избори структурите ще предлагат и претенденти за водач на партията, разгласи пред медиите след съвещанието на Народно събрание Корнелия Нинова.

" Имаше разнообразни оферти, в това число т.нар различен отчет на подписалите го приятели да бъде признат, само че това решение беше отхвърлено. Подписите  се оказаха не 50, а 21 ", описа водачът на Българска социалистическа партия за случилото се на съвещанието на Народно събрание. " Искаха оставката ми пред вас, вътре не е дискутирана. И преди се е правела акция преди пленумите, с доста нажежаване на напрежение, само че след  това нищо не се случва ", сподели още Корнелия Нинова. Тя посочи, че оценката за представянето на Българска социалистическа партия на изборите е: " положително показване, само че не задоволително ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР