БСП ще иска намаляване на ДДС на продуктите от малката

...
БСП ще иска намаляване на ДДС на продуктите от малката
Коментари Харесай

БСП ще поиска 9% ДДС за някои продукти при актуализацията на бюджета |

Българска социалистическа партия ще желае понижаване на Данък добавена стойност на продуктите от " дребната кошница " с плануваната актуализация на бюджета през юли, съобщи пред Българска национална телевизия земеделският министър Иван Иванов.

" Защо президентът се лимитира единствено с хляба? " - по този начин Иванов отговори на апела на президента за понижаване на Данък добавена стойност на хляба на 9%.

Министърът разяснява, че в случай че президентът е прочел съдружното съглашение, то той би бил наясно, че би трябвало да се понижи ставката на продуктите от " дребната потребителска кошница ".

Той добави, че в Бюджет 2022 не са постигнали единодушие в тази тенденция, само че от Българска социалистическа партия ще продължат да отстояват тази си позиция. Иванов въпреки всичко акцентира, че левицата е предан съдружен сътрудник и се доверява на плановете, направени от вицепремиера Асен Василев.

" В Бюджет 2022 са планувани извънредно доста средства за превъзмогване на всевъзможни рецесии рецесиите (...) поверявам се на плана на финансовия министър за това, че в този момент не е моментът за тази мярка. "

Той съобщи, че до два месеца ще бъдат отворени всички. Министърът прикани жителите, които желаят да закупят дърва за огрев, да разговарят с кметовете на обитаемоте си места, с цел да бъдат включени в описите. Дървата ще се продават на добивна цена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР