БСП ще гласува за за председател на 48-то Народно събрание,

...
БСП ще гласува за за председател на 48-то Народно събрание,
Коментари Харесай

БСП застава зад Никола Минчев, ако Вигенин не бъде избран за парламентарен шеф

БСП ще гласоподава за за ръководител на 48-то Народно заседание, в случай че не получи нужната поддръжка.

Това заяви на влизане в Народното събрание самият Кристиян Вигенин.

" Нека да забележим по какъв начин ще премине гласуването. Нормално е в случай че до втория тур доближат други претенденти, ние да подкрепим представителя на партия, с която сме били в коалиция в предходния парламент, по-конкретно Никола Минчев. Знаете, че ние го подкрепихме, когато беше желана неговата оставка. А и още един мотив - в предходния парламент той бе свален от 4 партии, 3 от които в този момент имат болшинство - ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи. Нашият разбор сочи, че в случай че някоя от тези партии не промени отношението си, той няма по какъв начин да бъде определен. Така че ние даваме още една алтернатива ", разяснява той.

Не могат да са изключително положителни упованията към новия парламент, само че Българска социалистическа партия ще се опита да оползотвори времето в него, като спомогне за решаването на значимите проблеми, акцентира представителят на " столетницата ".

" Има няколко значими въпроса, които би трябвало да стартираме - законите по Плана за възобновяване и резистентност, и, несъмнено, ограниченията, които да подкрепят българските жители в зимния сезон ", очерта целите на левицата националният представител.

А за какво Българска социалистическа партия са издигнали лична кандидатура? Заради разделянето в Народното събрание, като компромисно решение на това е ръководителят да е от по-малка парламентарна група, уточни Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР