БСП сезира прокуратурата заради вчерашните избори в село Галиче. Зам.-председателят

...
БСП сезира прокуратурата заради вчерашните избори в село Галиче. Зам.-председателят
Коментари Харесай

БСП сезира прокуратурата заради изборите в село Галиче

БСП сезира прокуратурата поради вчерашните избори в село Галиче. Зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев оповести нарушавания на Изборния кодекс, които са се случили там. По думите му забъркани са депутатът от ГЕРБ Красен Кръстев и татко му Георги Кръстев.
 
„ В с. Галиче бащата на народен представител от ГЕРБ е ръководител на секционна изборна комисия. Въпросният човек взема решение, че към 17:30 ч. изборният развой е завършил. Отварят урната, преброяват бюлетините и записват гласовете. В протокола за час на привършване на изборния ден се записва 20:00 ч., а за час на привършване на попълване на протокол - 20:15 ч. Това е жестоко нарушаване на Изборния кодекс “, сподели Добрев.
 
По думите му резултатите от изборите там демонстрират, че от 52 гласа има 4 невалидни бюлетини, 44 гласа са за ГЕРБ, един за патриотите и 3 за Българска социалистическа партия.
 
„ Галиче е въплъщение на това по какъв начин ГЕРБ вършат и печелят избори 10 години, само че към този момент с новаторски политики. Те се тестват първо в изборния развой. Това е една преносима секция, в която едни хора обикалят други хора сякаш с основанието да упражнят по-лесно правото си на глас “, разяснява Добрев.

За съпоставяне той уточни, че в регионален град като Силистра посредством преносима изборна секция гласоподават сред 12 и 20 души.

„ Вчера за следващ път имаме безочлив и нахален случай на прегазване на изборните правила. Схемата " мама, баща и аз ", която се вихри на национално равнище, към този момент стартира да работи и на изборно равнище по дребните обитаеми места “, разяснява още Добрев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР