БСП сезира прокуратурата с искане да бъде проверен договор за

...
БСП сезира прокуратурата с искане да бъде проверен договор за
Коментари Харесай

БСП сезира прокуратурата заради поделения с опасни вещества и боеприпаси


Българска социалистическа партия сезира прокуратурата с искане да бъде тестван контракт за защита на 12 поделения с рискови субстанции и муниции. Според левицата, от години частна компания правят сходна защита, в нарушаване на закона и на контракта, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Николай Цонков:

"Става въпрос за ощетяване на Министерството на защитата с бюджет, средства, които се изразходват. По-сериозният проблем е, че наоколо до всичките тези 12 поделения живеят хора, които всеки миг могат да бъдат наранени. Може да стане случай ".

Според депутата от Българска социалистическа партия Милко Недялков невъоръжена защита пази оръжия в огромни размери.

"Изискването за защитата е тя да бъде въоръжена. Проверките, които са направени както от "Военна полиция ", по този начин и от самото министерство, са открили, че защитата се прави от невъоръжена защита ".

Към сигнала до прокуратурата от Българска социалистическа партия са показали гражданска подписка на хората, живеещи в регионите към 12-те поделения. От опозицията обърнаха внимание, че кметът на Община Смядово също е алармирал министъра на защитата за проблемите, които могат да зародят по отношение на защитата на тези поделения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР