БСП се завръща в местната власт. На първия тур е

...
БСП се завръща в местната власт. На първия тур е
Коментари Харесай

Нинова: Безапелационна е само тенденцията подкрепата за ГЕРБ да намалява

Българска социалистическа партия се завръща в локалната власт . На първия тур е регистрирано нарастване на гласовете за кметове и съветници по отношение на 2015 година Това съобщи на конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Сподели с твоите другари
" Чу се, че сме се скрили и не разясняваме резултатите. Ние в никакъв случай не се крием. Изчакваме окончателните резултати и разясняваме резултати, а не хипотези и догатки. За това се изправяме през днешния ден пред вас ", разяснява при започване на конференцията Нинова.
" От Българска социалистическа партия печелим на първи тур 34 общини, в 56 общини и 16 региона на Пловдив, София и Варна общо - 72 балотажа ни предстоят. Четири от регионите във Варна, два в Пловдив и 10 в София ", съобщи Нинова.
" Резултатите систематизирани - Българска социалистическа партия усилва гласовете за поддръжка на своите претенденти за кметове по отношение на 2015 с към 100 000 гласа.
Увеличаваме поддръжката си за общински съветници по отношение на 2015 година с към 45 - 50 хиляди гласа . Имаме кмет определен с 82 %. Поздравяваме го - Димитър от Садово, а до мен стои Владимир Москов, който тези дни е и емблема за най-дълго ръководещ кмет и ще има идващ мандат ", продължи доклада Корнелия Нинова.
И направи извода: " Запазваме алените общини до момента! " И изброи - Троян, Гоце Делчев, Садово, Горна Малина, Балчик.
" Изразявам надълбоко почитание и признателност към претендентите ни, общинските, регионалните структури, депутати, Национален съвет за мощната позитивна и усмихната акция. Вие предложихте действителни решения на хората. Поздравявам ви, че удържахте на натиска, на компроматната война " , сподели още, обръщайки се посредством медиите към претендентите на Българска социалистическа партия Нинова. " В тези избори цялата държавна машина беше изправена против вас! Бяхте подложени на закани. Стигна се до куриозни случаи да се конфискуват баници като материални доказателства. Благодаря ви, че не се поддадохте на всичко това ", продължи водачът на Българска социалистическа партия.
" Благодаря на всички вас - страховит народен тим сме! Вярвам, че той ще се резервира и след тези избори и тези, които спечелихте и тези, които не спечелихте. Нека бъдем дружно като народен тим, тъй като всеки един от вас е благосъстояние за партията ", продължи Нинова.
Имаме понижение с две трети от общините, в които не сме имали общински съветници, сподели Нинова пред медиите.
На тези избори има към 15% невалидни бюлетини, това са 400 хиляди гласа , сочат предварителните ни данни, акцентира Нинова. И посочи, че решението на този проблем е машинното гласоподаване.
Бедност, боязън и репресии - против това би трябвало да се борим, акцентира Корнелия Нинова.
И прикани хората: " Предстоят доста балотажи, обединявайте се, не позволявайте да ви разделят! Имаме обща цел - смяна на статуквото, тази смяна стартира в неделя! "
" Безапелационна победа не се афишира с яд, сипане на обиди против съперника . Така победа не се афишира, победа се афишира с усмивка, а не с ненавист и ненавист ", сподели в отговор на въпрос Нинова. Медиите желаеха коментар на думите на премиера Бойко Борисов.
" Къде е безапелационната победа?! В София си на балотаж за пръв път от толкоз години! Пет съветника губят в Бургас, Българска социалистическа партия усилва с двама, губят във Варна двама, ние усилваме. ГЕРБ са в наклонност да понижават поддръжката си в България, това е безапелационното?! Така че по-кротко с оценките и с хвалбите ", продължи Нинова.
" В София госпожа Фандъкова има към 120 000 гласа, към 4 - 5% избор в ромските секции - избор корпоративен, избор платен, избор от боязън ", сподели на брифинга Георги Свиленски. И акцентира, че в ромска секция в община " Слатина " 370 гласа има Фандъкова, само че единствено 11 листата на ГЕРБ.
Свиленски уточни сходни образци и от други ромски секции. " Така госпожа Фандъкова печели с 8% повече от госпожа Манолова ", сподели той.
" Само в почтен мач можеш да приказваш за безапелационна победа ", бе неговият извод. Търсим необятно обединяване за смяна на статуквото , сподели още Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР