БСП се връща в преговорите за съставяне на ново правителство,

...
БСП се връща в преговорите за съставяне на ново правителство,
Коментари Харесай

БСП се връща в преговорите с „Продължаваме промяната“ за съставяне на нов кабинет

БСП се връща в договарянията за сформиране на ново държавно управление, сподели водачът на левицата Корнелия Нинова .

„ Нашето изискване, с цел да преговаряме с „ Продължаваме Промяната “ беше Кирил Петков да не е претендент за министър председател. Това изискване е изпълнено “, сподели Нинова във Асен Василев да бъде номиниран за министър-председател от "Продължаваме смяната ". Формацията ще получи първия изследователски мандат за сформиране на кабинет в границите на този парламент.

„ Приоритетите, които Кирил Петков е изложил в своето послание, съответстват с част от нашите цели. В преговорния развой ще прибавим това, за което ние имаме мандат от нашия Национален съвет – обществена политика, налично опазване на здравето, развиване в образованието, стабилизация на стопанската система. Напълно поддържаме техните цели за битка против корупцията, измененията в Закона за публичните поръчки и Антикорупционната комисия. Това е и част от нашата стратегия “, добави Корнелия Нинова.

Изявлението на Нинова пристигна малко откакто от трибуната на Народното събрание изиска депутатите да одобряват решение, което да задължи външния министър да анулира решението за изпъждане на съветските дипломати. Позициите на Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ по този въпрос са изцяло противоположни. Петков изрично отхвърли ултиматума на съветската посланичка Елеонора Митрофанова. Тя изиска решението за изпъждане на 70 съветски дипломати

Корнелия Нинова сподели, че договарянията ще бъдат водени само по политики, които би трябвало да бъдат ясно написани със периоди в програмата на държавното управление. Тя прикани „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България " и „ ИТН " да се концентрират върху нещата, които ги сплотяват, а не върху тези, които ги разделят.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР