БСП се връща в парламента, а Националният съвет на партията

...
БСП се връща в парламента, а Националният съвет на партията
Коментари Харесай

БСП се връща в парламента. Нинова свиква предсрочни избори в левицата

БСП се връща в Народното събрание, а Националният съвет на партията ще започва процедура за директен избор на водач. Това ще предложи соцлидерката Корнелия Нинова пред аления пленум на следващия ден, съобщи „ 24 часа ”.

„ Българска социалистическа партия е единствената спечелила партия от тези избори - има по-висок резултат и един народен представител повече ”, съобщи Нинова, само че все пак призна, че „ алените ” са изгубили изборите.

„ Отговорността би трябвало да е солидарна на всички - от главните партийни организации до ръководителя. Затова би трябвало да се проведат конференции във всички общини и области, на които да си направи разбор и оценка какво се е случило, за какво сме изгубили, и да има точка за избор на управления ”, изясни Нинова.

Затова и тя ще предложи да стартира процедура за избор на ръководител на Българска социалистическа партия по новия правилник и посредством директен избор от цялата партия. Ще се одобряват правила за избор, период и време и до 1-2 месеца процедурата трябвало да завърши.

„ Не съм в оставка, тъй като няма правила за избор на нов водач, няма график и едвам като започва процедурата, ще съм в оставка, с цел да се включа в конкуренцията ”, изясни Нинова.

Влизайки в Народното събрание, Българска социалистическа партия ще внесе още веднъж закона за КОНПИ, както и промени в закона за пълномощията на основния прокурор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР