БСП се управлява еднолично. Всички тенденции за това са налице

...
БСП се управлява еднолично. Всички тенденции за това са налице
Коментари Харесай

БСП се управлява еднолично, убеден Миков

Българска социалистическа партия се ръководи еднолично. Всички трендове за това са налице - вземат се решения, които не могат да минат през органите на партията и да стигнат от членовете и управителните дейци. Това съобщи някогашният ръководител на левицата Михаил Миков пред bTV.

Според Миков сега се нарушават правилата на груповото управление на Българска социалистическа партия, което е и известно в партията. Като образец някогашният червен водач уточни вота на съмнение. Темата не била обсъждана на националния съвет на социалистите.

Миков е безапелационен, че тези политически дейности се вземат решение единствено в стеснен кръг, в който влизали водачът Корнелия Нинова и още няколко души към нея.

 Гергов захапа Нинова, че не е опция на Борисов
Гергов захапа Нинова, че не е опция на Борисов

Не има вяра в позицията: " Силни сме, когато сме сами "

" Наблюдават се връзки с огромни организации - Хасково, Казанлък да вземем за пример, където се фаворизират близки и предани хора на управлението. Друго организации пък затъват - Монтана да вземем за пример ", безапелационен бе Миков. По думите му вътрешната рецесия в левицата не е поради идните избори, а поради опитът да се управлява всичко и да се взимат еднолични решения.

Според Миков напускането на Жельо Бойчев също е станало мотив за напрежение при социалистите. " Има всевъзможни версии, известна е близостта му с Румен Овчаров да вземем за пример. Със Спас Панчев е същият случай. Не е ясно за какво си потегли, ясно е, че Българска социалистическа партия свива своите съдружници ", акцентира още той.

 Жельо Бойчев напуща управлението на ПГ на Българска социалистическа партия Обновена
Жельо Бойчев напуща управлението на ПГ на Българска социалистическа партия

Причините за напускането са персонални

Миков намира вота на съмнение за неуспех . Причината - вотът не е породил онази настройка за потребност от смяна в бранша и не затвърди убеждението, че Българска социалистическа партия е опция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР