БСП се събра да дебатира перспективите пред българската левицата. В

...
БСП се събра да дебатира перспективите пред българската левицата. В
Коментари Харесай

И Корнелия Нинова свири за сбор на лявото

Българска социалистическа партия се събра да дебатира вероятностите пред българската левицата. В срещата, проведена в Народното събрание, с изключение на депутати се включиха Емил Георгиев от " Екогласност ", редови социалисти като Румен Овчаров, червени младежи, членове на Националния съвет на столетницата. Голяма част от поканените леви организации са отказали да се включат в полемиката в зала Изток на Народно събрание, организирана до огромна степен като различна на сбирката на някогашните или изключените от партията леви.

Кристиян Вигенин се разгласи за разработване на стратегия за бъдещето на България. По думите му днешната среща е началото на поредност от полемики. Лявото е в рецесия, а политиката се господства от лидерски, популистки обединения, посочи той. Част от рецесията на лявото произтича от разделянето, съгласно Вигенин. Тази борба кой е най най-автентично ляв ни изтощава, съобщи аленият народен представител.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сложи въпроса за ролята на страната и уточни, че левицата от дълго време е предупреждавала за вредата от неолибералния модел. За нас изрично има ляво и има дясно, посочи тя. Цялото ни общество олевява, акцентира Нинова. Тези леви хора обаче не можели да намерят своето посланичество. Парите и груповите ползи, меркантилното взеха връх, съгласно водача на Българска социалистическа партия. Нинова е обезпокоена от разпада на държавността. Тя желае партията да стигне до сърцата и мозъците на хората.

Припомняме, че ден преди сбирката, която се организира в НДК, на брифинг на " Позитано " 20 водачът на Българска социалистическа партия Нинова предложения всички напуснали партията и образували лична политическа партия да се завърнат. Засега няма информация някой от тях да е изявил такова предпочитание, а през днешния ден в Народното събрание не присъстваше и нито един от отцепниците в ляво. 
 Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане обратно
Бивши партийци търсят нови пътища за ляв фронт без връщане обратно

Те се афишират за необятен ляв фронт, " тъй като социализмът има почва у нас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР