БСП се събира на тежък пленум в неделя, на Националния

...
БСП се събира на тежък пленум в неделя, на Националния
Коментари Харесай

БСП се събира на тежък пленум, предлагат Нинова да води евролистата

Българска социалистическа партия се събира на тежък пленум в неделя, на Националния съвет ще се разисква различния бюджет на Българска социалистическа партия за следващата година, ще се дефинира дата и дневен ред за идващия партиен конгрес, ще започва подготовката за евроизборите през май 2019 и ще се према план за тактика за ляв медиен пул и развиването на в. " Дума ". 

Това планува офциалният дневен ред на форума на социалистите. Неофициално вътрешнопартийната съпротива ще нападна водача Корнелия Нинова по най-малко два пункта, отвън предстоящите кавги към в. Дума и малкия екран на Българска социалистическа партия, която би трябвало да тръгне през декември. 

Първо опозиционерите ще предложат на конгреса да се прегледа смяна в устава, която да анулира поправката на Нинова за избор на водач не от конгреса, а непосредствено от половината партийни членове (или минимум от 50 хиляди социалисти). 

Второ - чака се критиците на водача да застъпят тезата, че единствено персонално Корнелия Нинова би трябвало да е отпред на листата за евровота следващата година, с цел да не се стигне до нови конфлкти в партията. В момента комплицираният проблем в Българска социалистическа партия е дали Сергей Станишев може да не бъде отново лидер на листата на Българска социалистическа партия за Брюксел, откакто през декември ще бъде избран отново отпред на ПЕС за трети мандат като единствен претендент за поста.

Въпросът става още по-труден откакто Българска социалистическа партия и Станишев/ПЕС са на противоположни позиции за Истанбулската спогодба, поддръжката за унгарския министър председател Виктор Орбан и други Според част от социалистите наподобява неуместно водачът на партията на европейските социалисти да е по-малко заслужен да бъде отпред на българските претенденти за евродепутати от Българска социалистическа партия. Който и различен да бъде отпред, това ще бъде знак за спор сред Българска социалистическа партия и ПЕС, единственият вид е Нинова да бъде № 1 в листата, настояват от " Позитано " 20. 

За да регистрира триумф на евроизборите Българска социалистическа партия би трябвало да завоюва най-малко пет места - повече от досегашните четири. Това обаче не е по никакъв начин лесна задача на фона на вътрешните спорове в партията на всички равнища. Отвън дебне опасността ГЕРБ - в случай че падането в поддръжката за партията на Бойко Борисов продължи, те ще търсят с всички сили да отслабят Българска социалистическа партия, като се заиграят с по-малки обединения от вида на АБВ, способни да отклонят червени гласове. 

Неприятна изненада за Българска социалистическа партия може да пристигна и от появяването на чисто нова групировка - да вземем за пример възможен тандем сред омбудсмана Мая Манолова и Слави Трифонов. Според неофициални изследвания тя би могла да отнеме от Българска социалистическа партия сред 2 и 4% от гласовете на подкрепящите я. 

Очаквайте Румен Овчаров в целия му искра на пленума в неделя, съобщи пред кореспондент на OFFNews социалист от управлението на партията. Припомняме, че точно Овчаров оказа помощ Корнелия Нинова да стане водач на Българска социалистическа партия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР