БСП се събира на 50-ия си Конгрес в НДК. Според

...
БСП се събира на 50-ия си Конгрес в НДК. Според
Коментари Харесай

БСП се събира на 50-ия си Конгрес

БСП се събира на 50-ия си Конгрес в НДК. Според социалистите, той ще даде нов небосвод за левицата. От всичките над 950 делегати на 50-ия Конгрес промени е направила Видинската партийна организация, където цялото управление напусна партията преди предходните парламентарни избори. Конференцията на видинските социалисти е избрала нови делегати на тяхно място, които да ги съставляват на Конгреса, декларират от управлението на Българска социалистическа партия в отговор на заявките на Кирил Добрев, че в границите на 2-3 седмици са отстранени към 70 делегати от конгреса.

От Българска социалистическа партия прецизират, че това са погрешни изказвания и спекулации по отношение на състава на Конгреса на Българска социалистическа партия, както са погрешни и изказванията за промяна на делегати от управлението на партията.

„ Ръководството на партията не може да сменя делегати. Това могат да вършат единствено и само общинските и районни конференции на локалните структури при съблюдаване на Устава “, декларират от „ Позитано “ 20.

Промени са създали конференциите на пловдивските социалисти, където преди близо година стартира цялостен цикъл доклади и избори в шестте региона на града. При цялостен цикъл доклади и избори се избират напълно нови органи, включително и нови делегати на Конгреса, което могат да създадат само и единствено локалните организации. Избрани са и нови делегати още веднъж от локалните структури в единични случаи, като са регистрирани плануваните от Устава овакантяване на партията, трайна неспособност или гибел.

Има едно делегатско място, което ще остане празно, защото титулярът е изключен от партията. Избор на нов водач няма да бъде измежду тематиките на партийния конгрес.

Попитана има ли вид лидерският въпрос да бъде подложен на конгреса на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова съобщи по-рано, че всеки пратеник може да предлага каквото реши, само че няма по какъв начин Конгресът да разисква този въпрос, защото в Устава на Българска социалистическа партия преди време са приели, че ръководителят се избира от всеки един от членовете на партията с директен избор. Докато тази норма в устава важи, всички кандидати за поста да заповядат, следващата година септември ми изтича мандатът, има директен избор, да се състезават пред членовете на партията и който те харесат, да си изберат за ръководител, добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че на конгреса би трябвало да обсъдят нова съвременна лява стратегия, тъй като остарялата е от 2008 година, а публичните връзки и левите хрумвания са се трансформирали, промени в Устава, платформа за локални избори и, несъмнено, да обсъдят идните парламентарни избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР