БСП се оттегля от преговорите за първия мандат. ГЕРБ сбъркаха

...
БСП се оттегля от преговорите за първия мандат. ГЕРБ сбъркаха
Коментари Харесай

БСП се оттегля от преговорите за първия мандат


Българска социалистическа партия се отдръпва от договарянията за първия мандат. ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране на държавно управление, сподели водачът на социалистите Корнелия Нинова.
„ ГЕРБ сбъркаха концепцията за сформиране
на държавно управление в този сложен миг. Винаги сме мислели, че би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да има България редовно държавно управление и работещ парламент, само че Борисов извади партиен претендент, който излезе със свои задания и цели. Смятаме, че това беше неточност “, сподели Нинова.

Тя поиска среща сред всички и извеждане на пет национални задания.
„ Нашата позиция е среща сред всички,
извеждане на 5 национални задания, установяване на период на такова държавно управление и след това – търсене на състав, който да е експертен ”, сподели Нинова.

От Българска социалистическа партия желаят преди всичко бюджет с недостиг най-малко 4,5%. Второ – да не се изнасят оръжия за Украйна. „ Каквото и да е изговорено и да се е изписало, Българска социалистическа партия е срещу изнасянето на оръжия. Ние сме за дипломация и мир. Това поставихме и в диалозите. Отговориха ни, че всяка партия си има своите разлики
и дано си остане такава в Народното събрание,
само че държавното управление ще прави каквото би трябвало, т.е. ще изнася. Задкулисие – дайте ни гласове, с цел да мине държавното управление, след това ни критикувайте. Ние аварийна гума и авариен пръст на „ Народното събрание на бутоните ” няма да бъдем ”, сподели Нинова.

Третото искане на Българска социалистическа партия било обвързвано с решението за ратификацията на Истанбулската спогодба. Тя видя опит „ за завоалиране на казуса и машинация ”.
„ Взехме решение в Изпълнителното бюро
и управлението на групата – прекратяваме диалозите с ГЕРБ за първи мандат – нито за присъединяване, нито за поддръжка. Хаосът не може да продължава. Имат своята стъпка с ПП-ДБ ”, сподели Нинова.

Тя разяснява и казаното през днешния ден от основния прокурор Иван Гешев. Нинова оцени думите на обвинител номер 1 като извънредно тревожни. „ Ще повярваме, че е откровен, в случай че уплътни тези свои думи с действителни дейности оттук насетне ”, сподели Нинова. И акцентира, че
Българска социалистическа партия желае оставката на Гешев от години.
„ Мария Габриел към този момент е политическо лице. Изявлението ѝ означава политическа интервенция в самостоятелната правосъдна система. Има си Висш съдебен съвет, да си внасят претенции на оставки, там се взема решение ”, съобщи Нинова.

Цялото изявление гледайте във видеото. 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР