БСП се опитва максимално да се възползва, в контекста на

...
БСП се опитва максимално да се възползва, в контекста на
Коментари Харесай

Евелина Славкова: БСП ще трупа дивиденти от говоренето по вътрешни теми по време на Европредседателството



Българска социалистическа партия се пробва оптимално да се възползва, в подтекста на Европредседателството - когато ръководещите са фокусирани върху Българското председателство, те да приказват по вътрешни тематики, тъй като в ушите на хората това звучи по-добре, в сравнение с въпроси като Брекзит или такива, които са далечни за българите. Това разяснява в предаването " 12+3 " социологът Евелина Славкова от изследователски център „ Тренд “ преди дебатите по вота на съмнение към държавното управление:

Когато приказваш по вътрешни проблеми, които са по-близки до хората, няма по какъв начин да не печелиш политически дивиденти. Така че, няма по какъв начин да отречем, че Българска социалистическа партия ще натрупа някакви политически дивиденти.

Славкова напомни тезата си, че борбата през шестте месеца на Българското председателство ще бъде борба на интерпретациите и акцентира:

През говоренето за вътрешни тематики и нерешаването на вътрешни проблеми, Българска социалистическа партия ще се възползва да натрупа политически дивиденти, казвайки: „ Ето, Европредседателството беше несполучливо, тъй като не бяха свършени неща, важни за българските жители “. И когато българските жители не са доста наясно с това какво съставлява самото Европредседателство, това също е опит на Българска социалистическа партия за трупане на политически дивиденти. 

Относно разногласията по Истанбулската спогодба и запитана по какъв начин тя ще се отрази върху рейтинга на политическите сили в обществото, Евелина Славкова разясни, че тематиката за Истанбулската спогодба е извадила на показ чувствителността на българите по проблеми, чиято тема до момента е оставала в полето на неправителствените организации. 

Българите имат по-скоро закостенял взор към проблемите, свързани със фамилията и функциите на мъжа и дамата, подсети Славкова, базирайки се на последните социологически изследвания. 

В цяла Европа прави доста мощно усещане ясната разломна линия сред консерватори и либерали и точно през тази призма минават и полемиките по Истанбулската спогодба в България, добави анализаторът.

Цялото изявление на Петър Волгин с Евелина Славкова слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР