БСП се нуждае от промяна, за да бъде наистина алтернатива

...
БСП се нуждае от промяна, за да бъде наистина алтернатива
Коментари Харесай

Красимир Янков: Това ръководство на БСП не дава посока за бъдещето

" Българска социалистическа партия се нуждае от смяна, с цел да бъде в действителност опция на това ръководство и да промени към по-добро животът на българите. Показват го и резултатите от социологическите изследвания. " Това съобщи по телевизия BG On Air националният представител и претендент за ръководител на Българска социалистическа партия Красимир Янков.
На въпрос, дали има написана управническа стратегия, той съобщи, че още през февруари, дружно с над 100 леви интелектуалци и политици са изготвили " Платформа за либерален социализъм ", в която е разказан пътят и концепциите по който да върви Българска социалистическа партия. " Никой различен от претендентите не е дал отговор на въпроса, каква промяна би трябвало да претърпят концепциите за пътя на партията, с цел да е съответна на измененията в сегашния век. Тя би трябвало да бъде изведена в действителността на новото време ", сподели Красимир Янков.
Народният представител изясни още, че командно-административният метод на работа на управлението би трябвало незабавно да бъде преустановен. " В цялата си история нашата партия е работила на правилото на убеждаването, на чуване на причините и позициите на всички страни, с цел да вземе решение с консенсус. Днес се раздават команди, като в партията на Бойко Борисов ", съобщи Красимир Янков.
На въпрос, дали директният избор за управление на Българска социалистическа партия е стъпка напред, Янков изясни, че още през 2008 година е било преценено, че не може да се организира в левицата. " В момента управлението прави всичко допустимо изборите да се манипулират и фалшифицират. В началото на акцията ще направя изказване за това, което се случва. Налице е отвод да се свика Национален съвет, с цел да се даде старт на акцията, на който по предписание претендентите за ръководител би трябвало да показват вижданията си за смяна. ", съобщи Янков. Окончателно: Българска социалистическа партия избира директно ръководител на 12 септември
Народният представител показа опасенията си, че е вероятен още по-голям срив на доверието на хората в Българска социалистическа партия от актуалните 10%, поради решенията на актуалното управление.
" Няма работещи управителни органи на партията, няма политическа позиция за митингите. От началото им не е призован Националният съвет – управителният ни орган. Хората чакат политика, а няма кой да даде посока за бъдещето. Българска социалистическа партия все едно я няма, с цел да даде посоката ". Това сподели Красимир Янков в отговор на въпрос, за какво левицата не трябва припозната, като опция на актуалната власт, макар митингите в цялата страна.
Събирането на актива на ГЕРБ в София, Янков дефинира, като проява на мощ от страна на Борисов. " Той прави всеобщи мероприятия преди избори. Това събиране не беше конференция, а изказване на политически лица. Там няма разговор. Борисов активизира партията си, като я предизвести, че може да подаде оставка ", изясни националният представител от левицата.
Той беше безапелационен, че Борисов не схваща, какви процеси протичат в обществото. " Не схваща, за какво му желаят оставката и прави доклад, като строителна компания. Но ГЕРБ не е такава, а се чака да прави политики. Борисов няма желание да подава оставка ", заключи Красимир Янков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР