БСП се готви за предсрочни парламентарни избори и ще прави

...
БСП се готви за предсрочни парламентарни избори и ще прави
Коментари Харесай

БСП се подготвя за предсрочни избори

БСП се готви за предварителни парламентарни избори и ще прави промени в предизборния си щаб. Националният съвет на социалистите се събра през днешния ден на „ Позитано” 20, с цел да разиска политическата обстановка в страната.

Направени са 150 срещи в страната, на които е показан документът „ Визия за България”. В Народното събрание останха единствено 20 депутати на социалистите.

„ Парламентарното болшинство се клати. Два дни подред ръководещите не можаха да съберат нужното болшинство от 121 индивида, с цел да стартира работа Народното събрание. Ние няма да крепим кворума им, с цел да съществува държавното управление на Бойко Борисов и да продължава да води страната към дъното. Но от петък, имаме безусловно нова политическа обстановка. Движение за права и свободи убиха с един патрон два заека - и ГЕРБ, и "Обединените патриоти ". Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход ", уточни водачът на левицата Корнелия Нинова.

„ За Българска социалистическа партия този парламент е привършен и имаме курс към предварителни избори. От през вчерашния ден политическата конюнктура е качествено нова – зависи от Движение за права и свободи, дали ГЕРБ и „ Обединените патриотите” ще ги стимулират да влизат в зала”, разяснява Крум Зарков, народен представител от Българска социалистическа партия.

Въпреки че депутатите на Българска социалистическа партия ще се върнат за гледането на бюджета и основни законопроекти, в пленарна зала – има неодобрение измежду социалистите, че народните представители отсъстват от Народното събрание.

„ Може да има срещи с хората и отвън времето на парламентарното съвещание. Отношението, което виждаме към институцията е унизително”, съобщи Костадин Паскалев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

„ Излизането от Народното събрание е съществено деяние и трябваше да има глоба на националния съвет, който обаче не беше свикван 4 месеца”, сподели Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Сутринта, преди пленума, в региона на „ Позитано” 20 имаше разлепени плакати с надпис „ Нинова оставка”. Преди съвещанието те бяха отстранени.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР