БСП-съветниците внесоха сигнал до Областния управител и до Районна прокуратура

...
БСП-съветниците внесоха сигнал до Областния управител и до Районна прокуратура
Коментари Харесай

25 продажби на казанлъшки общински имоти на прокурор

БСП-съветниците внесоха сигнал до Областния шеф и до Районна прокуратура за незаконосъобразното съвещание на локалния парламент в Казанлък, извършено на 22 април т.г. То бе свикано като изключително с 33 точки дневен ред, като 25 от тях - продажби на общинска благосъстоятелност.

„ Нито един от въпросите не е обвързван с приключването на преклузивни периоди или с други условия, които да постановат разглеждането им при условия на неотложност. Не беше спазена процедурата по привикване на съвещанието, още повече че датата бе избрана в края на м. март. Председателят от ГЕРБ Николай Златанов не съблюдава Правилника за активността на локалния законодателен орган. ", настояват съветниците от Българска социалистическа партия. В Сигнала те показват безапелационните си претекстове.

„ Предвид обстоятелството, че не е спазена процедурата за привикване на съвещание на Общински съвет-Казанлък, нито като постоянно, нито като изключително, считаме, че взетите от Общинския съвет в Казанлък решения не могат да породят правни последствия ", акцентират от левицата.





Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР