БСП са отворени за диалог и за търсене на решения,

...
БСП са отворени за диалог и за търсене на решения,
Коментари Харесай

Нинова за проекта на Петков и Василев: Дежа вю със Слави в началото

БСП са отворени за разговор и за търсене на решения, само че ще изчакат да видят какво оферират от новия план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. На тези избори обаче партията ще се яви в същия формат - като коалиция " Българска социалистическа партия за България ". Това съобщи пред водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ В последните пет години бяхме безапелационна и ясна съпротива на предходния модел и искахме смяната. Не единствено я искахме, само че идентифицирахме и проблемите на този модел – пътно строителство, язовири, банка за развиване, инхаус поръчки. Всичко това ние в последните години сме го определили като проблем. Изготвихме алтернативата като решение на тези проблеми и я облякохме в над 1200 оферти за закони в Народното събрание “, разяснява Нинова, като добави, че са от партията са подготвени за нови избори.

По думите й социологическите изследвания демонстрират, че държанието на Българска социалистическа партия през последните месеци е било вярно. „ 46-тия парламент проявихме успокоение, диалогичност и разумност. Поканихме ги за съответни диалози и политики. Резултата го знаете. Ние ще продължим с това държание, тъй като страната има потребност от непоклатимост “, сподели тя.

Лидерът на левицата счита, че „ Продължаваме промяната “ доста наподобява на плана на Слави първоначално.

„ Не просто се появиха едни нови хора, има еуфория. Много наподобява на Слави първоначално. Дежа вю - отново беше една еуфория, не излезе да каже какво предлага. Ние задавахме въпроси. Просто едно и също, по тази причина желаеме да изчакаме “, сподели Нинова.

Според нея има две неща към плана, които си заслужава да се разясняват.

„ Едното е лозунга „ с десни политики ще реализираме леви цели “. Това обръщение има отношение към страната и системата на ръководство. За нас този девиз е погрешен, да не кажа и по-силна дума. Опитът за обезличаване на идеологиите на партиите би могъл да бъде рисков. Същността на политиката е спор сред ляво и дясно, сред консерватизъм и демократизъм. Това е смисълът. Още повече, че доста ми се желае да видя по какъв начин на практика го схващат това новите сътрудници “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

„ На мен ми се приказва в конкретика. Дясна политика е понижаване на недостига. Асен Василев даде образец с актуализацията на бюджета, като съобщи, че са понижили недостига, само че пък са обезпечили пари за пенсии, за самоосигуряващите се и за майките. Това е безусловно погрешно изказване. Актуализацията на бюджета, която внесе служебния кабинет, и тази, която излезе на финала от Народното събрание, са радикално разнообразни. Заради понижения недостиг на Василев нямаше пари за майчинството за втора година и нямаше пари за самоосигуряващите се дейци на културата и изкуството. “, добави тя.

Според нея второто нещо, което би трябвало да се означи е, че няма по какъв начин да се приказва за „ продължение на смяната “, защото тя към момента не е почнала.

„ Да смениш шефове на предприятия не е смяна. Промяна е когато влезеш в Народното събрание и имаш смелостта да промениш закона, в който е записано, че могат да се дават предплатено пари и да има инхаус поръчки. “, безапелационна е Нинова.

Тя прикани да се конкретизират. „ Нека да им мине сантименталният интервал. Чакаме ги на терена на същинската политика. “

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР