БСП с трети опит да събори кабинета Борисов 3“Депутатите започват

...
БСП с трети опит да събори кабинета Борисов 3“Депутатите започват
Коментари Харесай

БСП с трети опит да събори кабинета „Борисов 3“

БСП с трети опит да събори кабинета „ Борисов 3 “
Депутатите стартират през днешния ден работа с разискванията по импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение към кабинета „ Борисов 3 “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Този път от опозицията упорстват за рухването на държавното управление на Бойко Борисов с аргумента, че то се е провалило в политиката си в бранш „ опазване на здравето “. Това е третият избор на съмнение против кабинета от началото на мандата му, като тематиките на първите два бяха свързани с противодействието на корупцията и политиката по сигурността.

От Българска социалистическа партия внесоха вота сами, без да организират съвещания и да търсят поддръжка от други политически сили, само че разискаха положението на бранша с редица лекарски и пациентски организации. В претекстовете си опозицията показва, че политиката на съдружното държавно управление сред ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ освен, че не способства за решение на проблемите на българското опазване на здравето, само че и ги задълбочава. Според тях тази политика може да бъде избрана като „ безредна и несъответстваща “. Освен това Българска социалистическа партия упреква ГЕРБ и в променчивост, а за мотив им служи кадровата политика на техните държавни управления. За годините, в които са на власт, както и в двата служебни кабинета на президента Плевнелиев, са се сменили цели 9 министри на опазването на здравето и 8 шефове на НЗОК.

Според социалистите здравната система на страната действа неефективно, разноските за здраве непрекъснато се усилват, а по отношение на пациентите се е открила трайна наклонност за дискриминация на финансов симптом. Критики бяха отправени и към предлаганата от министър Кирил Ананиев промяна в бранша посредством смяна в здравноосигурителния модел, която още е в развой на публично разискване.

Управляващите обаче са на друго мнение. Според тях Българска социалистическа партия само подлагат на критика, само че без да оферират никаква опция, а в този смисъл импортираният от тях избор на съмнение наподобява като нормално заяждане. „ Преди да търсят опълчване в бранш „ опазване на здравето “, дано първо си спомнят какъв е техният принос за неговото развиване “, прикани зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в един от многото си мнения по тематиката.

В навечерието на вота политическата конюнктура остава усложнена. Конфликтът в парламентарната група на „ Обединени патриоти “, който тлееше още от лятото, продължава с цялостна мощ, а от НФСБ смъкнаха доверието си от ръководителя ѝ Волен Сидеров. Причина за това станаха обществените му изяви, както и появилите се надписи на партийната телевизия на „ Атака “. В тях Сидеров упрекна вицепремиера Валери Симеонов, че е „ човек на Сорос “, а той му отвърна, че е „ проводник на съветските ползи “.

Преди вота на съмнение разцепление се следи и в редиците на Българска социалистическа партия. Повод за това е следващата престрелка на провелото се задание на Националния съвет на партията, когато намерено водачът Корнелия Нинова бе упрекната във взимане на еднолични решения. Последно тя бе подложена на критика за промяната на основния редактор на партийния вестник „ Дума “, а против нея бе проведена и подписка. В следствие пък Нинова и Изпълнителното бюро дадоха отговор с писмо до членовете на пленума.

Съгласно правилника гласуването на плана за решение за избор на съмнение към държавно управление ще организира не по-рано от 24 часа от привършване на разискванията. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР