БСП с критики към образователната политика на управляващите. Ирена Анастасова

...
БСП с критики към образователната политика на управляващите. Ирена Анастасова
Коментари Харесай

БСП критикува образователната политика на управляващите

Българска социалистическа партия с рецензии към просветителната политика на ръководещите. Ирена Анастасова застана зад митинга на учителите.

Когато учители провеждат митинг против това, че не желаят да ги трансформират в пощальони, служители на реда или обществени служащи, стартират да ги притискат, разгласи на брифинг тя. Години наред в Народното събрание се чували единствено заявления и обещания за учителите. Докъде стигнахме? , попита социалистката.

Благодарение на нормативните промени ученикът станал център на системата. Децата в действителност усвоявали по-малко познания .Възрастните са по-образовани от младите, че пораства функционалната неначетеност, недоволна е Анастасова.

По думите й от ученика почнало да зависи благосъстоянието на системата. Тя недоумява къде е останал учителят. Стана ясно, че учителите са по-възрастни, по-демотивирани, по-уморени , счита алената депутатка. За учители учат не най-хубавите възпитаници, посочи Анастасова.

Тя е на мнение, че парите за подготовка на учителите отивали в много съмнителни организации. Анастасова подлага на критика министърът, който споделил, че нещо би трябвало да се направи с отпадащите възпитаници. Призова го да направи нещо, само че не на гърба на учителите.

От вас стартира бъдещето, обърна се Анастасова към учителите и ги поздрави за първия образователен ден.

В отговор депутатът Гала Захариева от ГЕРБ съобщи в декларация, че политическите ежби нямат място на полето на образованието.

Няма да допуснем замяна на философията на Закона за предучилищното и учебното обучение , закани се депутатката.

15 септември би трябвало да е денят на новото съединяване , което ще направи българското учебно заведение по-силно и подготвена да се оправи с новите провокации. По думите й това е празник на новото начало и вярата за по-добро обучение.

Именно образованието е най-сигурната инвестиция за по-добър живот и сполучлива реализация , акцентира тя. За властта това бил народен приоритет . В основата на закона стои разбирането, че всяко дете има гений и отговорността е да се открие и развие, разясни депутатката от ГЕРБ.

Партията желала всички да се обединят в името на образованието. Отличният триумф на всеки възпитаник, който след дни ще прекрачи прага на родното учебно заведение зависи бъдещето на страната, акцентира Галя Захариева. В ГЕРБ били удовлетворени, че еврокомисарят ни поема сектор обучение. Формацията ще работи за нови образователни стратегии и повишение заплатите на учителите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР