БСП разкритикува раздадените бонуси и изхранването на армията. Противопоставяме се

...
БСП разкритикува раздадените бонуси и изхранването на армията. Противопоставяме се
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: 118 млн. лв. бонуси са изплатени на държавната администрация

БСП разкритикува раздадените бонуси и изхранването на армията. " Противопоставяме се на политиката - колкото по-голям гаф направиш, толкоз повече пари ще получиш от държавния бюджет. За увеличение на приходите на възрастните хора, за младите фамилии - пари няма, за майките на деца с увреждания се дадоха почти 75 млн. лева, само че на българската администрация са изплатени 118 млн. лева като бонуси за " добре свършена работа " през годината ". Това сподели зам.-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Драгомир Стойнев на конференция в централата на партията. Той съобщи, че пари в страната има и този, който споделя, че не може да откри спомагателни пари, лъже. " В България се награждават тези, които не работят, вършат издънки и ни карат да се срамим ", безапелационен бе Стойнев.

Той добави, че в получената от държавните институции информация, на въпроси от депутати от Българска социалистическа партия, няколко ведомства вършат усещане.

" Министерство на правораздаването прави оценка двамата избягали пандизчии на почти 500 хиляди лева всеки, тъй като
бонусите там са над 1 млн. лева Агенцията по вписванията, която блокира страната и станахме за смях пред Европа, дава 1 275 000 лева бонуси. Министерство на околната среда и водите си е раздало над 2 275 000 лева под формата на бонуси - тъй като въздухът е доста чист и хората в Хасково пият вода без тежки метали ", разгласи Драгомир Стойнев. Той добави, че всички знаем, какво се случва на летище " София " и, че нашето е може би единственото в Европейски Съюз, където всеки може да влиза и излиза свободно, само че там са раздадени 1 465 000 лева спомагателни хонорари.

Зам.-председателят на ПГ на левицата разяснява, че водещо в този лист е Министерство на финансите, където са раздадени съвсем 43 млн. лева, а след него е МТСП - 13 млн. лева " Оставам настрани, че когато администрацията не си прави работата, държавното управление на ГЕРБ я усилва. Знаете за прословутата концепция за нова Агенция по пътна сигурност, в случай, че има нужните структури. Но ето образно - по какъв начин се работи в страната ", добави Стойнев. Той попита- какво ще се случи в края на годината с прословутия остатък от над 2 милиарда лева, който няма да бъде разпределен през Народното събрание, а Министерски съвет ще взема решение на мрачно. " Отново избрани субекти ще " намажат " за сметка на българските данъкоплатци ", сподели още Драгомир Стойнев.

Атанас Зафиров разяснява от своя страна изхранването на армията. Той попита: Защо е нарушен два пъти законът?

" През изтеклата седмица гръмна следващият скандал, обвързван с методите на управление на Министерството на защитата и проблема с храненето на българските военнослужещи. Стана ясно, че през последните три години, българските военнослужещи са хранени без да има оповестена социална поръчка за услугата ", това сподели Атанас Зафиров, член на изпълнително бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Той разясни, че тази сага стартира през 2015 година, когато армията остава без снабдител на храна. След като тогавашният контракт изтича, е оповестена социална поръчка с планирана стойност близо 26 млн. лева без Данък добавена стойност. Веднага след нейното оповестяване и протичане, стартира една дълга правосъдна сага от обжалвания, която довежда до днешното състояние ", изясни Зафиров. Той съобщи, че през последните три години министърът на защитата два пъти е нарушил закона. " Първото нарушаване е, че защото процедурата не е финализирана, няма процедура, по която да се доставя тази храна и по тази причина се е минало към разпределяне на пари на военнослужещите. Това е в нарушаване на закона ", безапелационен бе той. Зафиров добави, че остарелият закон е давал такава опция, само че през 2016 година е бил изменен и методът, по който се случва това в този момент, е безусловно неприемлив.

" Отговорността е на министъра на защитата, който е имал решение на проблема ", сподели Зафиров. По думите му единствено месец след встъпването на министъра в служба, 3-членен състав на Върховен административен съд е дал решение, че тази процедура, по която се апелира, може да бъде продължена. През месец април, 5-членен състав на Върховен административен съд дава дефинитивно мнение, че тази поръчка би трябвало да бъде продължена. Оттогава до момента министерство отхвърля да извърши решението на съда и продължава да нарушава закона.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР