БСП разглежда социално-икономическите мерки на правителството като прах в очите

...
БСП разглежда социално-икономическите мерки на правителството като прах в очите
Коментари Харесай

БСП: Икономическите мерки на правителството са прах в очите на хората

Българска социалистическа партия преглежда социално-икономическите ограничения на държавното управление като прахуляк в очите на хората, уточни депутатът от левицата Кристиан Вигенин.
" ", счита Вигенин. Според него държавното управление цели да си купи още малко време.
Сподели с твоите другари
" Защо считаме по този начин? Защото това са ограничения на парче . От началото на рецесията, от месец март тази година, до момента виждаме поредност от несвързани по сред си ограничения. Мерки на парче, които нямат ясно избрана цел ", сподели още Вигенин.
. " Още повече, че това са средства на българските данъкоплатци.
Според него множеството от оповестените ограничения не действат и парите не могат да стигнат до тези, към които са ориентирани . " Само да напомним един извънредно фрапиращ случай. Обещаните 500 млн. от ББР. До бизнеса са стигнали 7.5 млн. лева Смисълът на ограниченията, когато се ползват, да стигнат до хората и бизнеса на време. Подобни забавяния на процедура ги обезсмислят ", разяснява още той.
" Що се отнася до обществените ограничения - поддържаме обстоятелството, че българските пенсионери ще получат спомагателни средства. Какво става, когато изтекат тези три месеца? Истинското решение на въпроса е преизчисляване на всички пенсии " , съобщи още Вигенин. По думите му това ще реши действително казуса с ниските пенсии.
Народният представител дефинира като положително финансирането на лечебните заведения. " Истинското решение - сериозна промяна в опазването на здравето и преустановяване на настоящето състояние, където лечебните заведения са търговски сдружения ", посочи още Кристиан Вигенин.
Той разяснява и средствата за бизнеса. " Отново се дават обещание средства. Някои ограничения са озадачаващи. Защо да вземем за пример и на кого ще помогне това, че се понижава Данък добавена стойност върху виното и бирата, които се употребяват в заведения . Очакваме малко по-сериозен анализ- Очакваме по какъв начин тези ограничения ще бъдат осъществени. Друг значим детайл и може би с това да приключа това малко ревю, че и досега ние разясняваме въпроса, че не идват съществени вложители, няма вложения.
Това е обвързвано не толкоз с рецесията, а с това, че продължава административната тежест. Това е основен детайл в основаването на естествена капиталова среда и за битка с рецесията, която се обрисува и с която ни плаши министър-председателят ", уточни още Вигенин, представен от Фокус.
" Считаме, че това държавно управление е изчерпано и че в случай че идва сериозна икономическа рецесия, тя би трябвало да бъде ръководена от умело държавно управление ", сподели още Вигенин. Според него държавното управление би трябвало да има заем на доверие.
" Още на 21 юли Изпълнителното бюро взаимно с ПГ реши, че в допълнение към митинга, който се организира в събота на 25 юли ще организираме отбелязване на годишнината от учредяването на Българска социалистическа партия на Бузлуджа на 1 август 10.30 ч. сутринта ще бъдат поднесени цветя първо на паметника на Хаджи Димитър, Димитър Благоев, а по-късно и на храм-паметника Шипка. Още оттогава тече и подготовката.
Създали сме всички условия всеки български социалист, който има предпочитание да означи този празник да се причисли към нас ", сподели още Вигенин. Според него повода за това са безредните дейности на министъра на опазването на здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР