БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес. Пред съпартийците си Корнелия

...
БСП провежда 50-ия си юбилеен Конгрес. Пред съпартийците си Корнелия
Коментари Харесай

Продължава юбилейният конгрес на БСП

БСП организира 50-ия си юбилеен Конгрес. Пред съпартийците си Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще подаде ръка на всеки, който е подготвен да работи безкористно за отечеството. Призова за консолидация към правила и морал в политиката, съобщи Българското национално радио.

Конгресът стартира с избор на управление на форума, измежду членовете са и хора от вътрешната съпротива - Сергей Станишев и Георги Пирински. Михаил Миков, който влизаше по право, се отхвърли.

Прието беше предлагането в управлението да влезе и кметът на Перник Станислав Владимиров.

В политическия си отчет Конрелия Нинова направи разбор на миналия 4-годишен интервал.

Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Бяхме съблазнявани с моркова, бяхме бити с тоягата, само че издържахме.

Заяви, че с " Визия за България ", Българска социалистическа партия е единствената партия, подготвена с различен проект за ръководство на страната. Категорична е, че не би трябвало да има борба сред поколенията в партията, а последователност.

Посочи, че Българска социалистическа партия съумя да направи сериозна промяна в своите редици. Поздрави съпартийците си за високата интензивност по време на директния избор, както и за положителната му организация. За нея резултатите потвърждават, че хората са избрали не водач, а политика и курс на партията.

" Шапка ви смъквам! Ще направя всичко по силите си, с цел да извърша това доверие с почтени, открити и поредни политики за преобразяване на Българска социалистическа партия в първа политическа мощ в България ", сподели Корнелия Нинова.

Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще се бори за основаване на необятен фронт от съидейници за промяна на модела на ръководство в България и налагане на лява опция.

" Подаваме ръка на всеки, който е подготвен да работи безкористно за Отечеството, добре пристигнал е всеки,който желае да проправи политика с грижа за хората ", добави ръководителят и посочи, че не би приела сговор със задкулисието и в партията, и в страната.

" След 4 години старания и труд е време да поучим този триумф - успеха на парламентарните избори не за постове, а за лостове за смяна на България ", продължи Нинова.

Голямата конспирация на Конгреса е, кой ще влезе в Националния съвет на Българска социалистическа партия - това е органът, който утвърждава значими решения на партията, по тази причина за всеки водач е значимо да работи в синхрон с пленума. 692-ма са претендентите, които ще се борят за 113 места в Народно събрание. Стана ясно, че Михаил Миков си е направил самоотвод и от Националния съвет.

Михаил Миков: Отношенията в партията доближиха точка на напрежение, на ненавист бих споделил, в някои случаи, което не дава никакъв добър звук. Вижте Конгреса, духа му, настроението. Нещо, което просто не си коства в един миг. Да не приказваме, че явно задачата на Нинова в този мандат е да овладее Националния съвет.

114 младежи пък ще се борят за 37 места от младежката квота в Националния съвет. Гласуването ще стартира в 22 ч довечера, а резултатите ще са ясни на следващия ден сутринта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР