БСП проведе национален съвет, на който излезе с официална декларация.

...
БСП проведе национален съвет, на който излезе с официална декларация.
Коментари Харесай

БСП излезе с декларация в подкрепа на протестите

Българска социалистическа партия организира народен съвет, на който излезе с публична декларация . Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Калоян Паргов, представен от БГНЕС.

В декларацията се споделя: „ Не стойте у дома! Да протестираме спокойно и да не се поддаваме на провокации ". В документа се упорства да се отхвърлят всевъзможни политически покупко-продажби за оцеляване на статуквото, посредством образуването на нов кабинет в границите на това Народно събрание.

Като обособена точка в декларацията е записано, че Българска социалистическа партия поддържа справедливите претенции на българските жители за правда, сигурност и честност. Също по този начин поддържа и интензивно взе участие в спонтанните цивилен митинги. Призоваваме всички жители да поддържат импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение в деня на неговото разискване в Народното събрание, съобщи още Паргов.

По-рано Валери Жаблянов съобщи, че Българска социалистическа партия не може да взе участие в митингите като присъдружна партия, без лична позиция.

„ Българска социалистическа партия ще създаде през днешния ден своята лична позиция и нашите политически претенции към държавното управление. С една позиция на ръководителя в оставка не може да стане “, добавя депутатът на левицата.

Българска социалистическа партия организира съвещание, чието съществена цел е да формулира ясна позиция в околните няколко дни по публично значими въпроси. Работим и по претекстовете, свързани с вота на съмнение, сподели депутатът Антон Кутев.



„ Това го вършим, тъй като във времето когато цялата страна се тресе, когато има потребност от незабавни дейности и позиции, желаеме да мотивираме партията и хората отвън нея за действителни съответни дейности “, стимулира се той.

В отговор на изявление на водача на партията Корнелия Нинова, че това е „ колекция по интерес “, Кутев съобщи, че това са ползите на българските жители. „ Ако нашите ползи са съвпаднали с тези на българските жители, значи сме уцелили ваксата “.

Весела Лечева дефинира обстановката в страната като „ невиждана и извънредно комплицирана ". Имено съгласно нея Българска социалистическа партия би трябвало да проучва обстановката и да излезе с решения и следващи дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР