БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да спечелим

...
БСП пропусна една възможност да излезем обединени и да спечелим
Коментари Харесай

Станишев: В БСП липсва диалог, вътрешните ядра са разстроени

БСП пропусна една опция да излезем обединени и да спечелим евроизборите. Аз направих такова предложение - да гласуваме за един тандем сред мен и Елена Йончева. Ясно беше, че ние с Елена имаме най-вече номинации. Моето предложение не беше признато, тъй като по този начин реши Корнелия Нинова. Моето терзание е, че това единствено разединява Българска социалистическа партия.

Така водачът на ПЕС Сергей Станишев разяснява последния червен пленум, който избра за Елена Йончева за лидер на листата на социалистите за Европейските избори.

Според Станишев вътрешните ядра в Българска социалистическа партия са смутени. "Не се усещам предаден и афектиран. Първи поздравих Елена Йончева. Поздравих я и за това, че първа поддържа моето предложение първите две места да бъдат гласувани в пакет. Тя е наясно, че разединена команда мъчно може да реализира нещо. Личното виждане на Корнелия Нинова е да търси мотиви. Трябва да забележим каква ще е позицията на Националния съвет на идващ пленум. Нинова даде образец, че не може един човек да бъде президент на ПЕС и евродепутат. Тя очевидно вижда това като разпределяне на постове ", уточни водачът на европейските социалисти пред bTV.

Той счита, че в Българска социалистическа партия липсва разговор. "Аз желая хората да видят, че Българска социалистическа партия е единна и обединена. Има риск след станалото през вчерашния ден хората да видят едно разцепление и да не реализираме положителни резултати. Никога няма да разреша да ме сблъскат с Елена Йончева. Трябва да създадем една добра и единна листа. Всичко останало са вътрешнопартийни дрязги, които си мисля, че не интересуват хората и не са им забавни ", добави Сергей Станишев.

Той не изключва опция да изпадне от евролистата, само че към този момент няма да се отхвърля от място в нея. По думите му по-важното е дали Българска социалистическа партия в действителност ще се опита да завоюва изборите или сама ще ги подари на съперниците им от ГЕРБ.

"Има голяма разлика сред президентски избори, локални избори, парламентарни и евроизбори. Вчера тези разлики не бяха регистрирани. На нас ни би трябвало мощен екип, който да активизира твърдото ядро на Българска социалистическа партия, тъй като евроизборите се печелят по този начин ", изясни Станишев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР