БСП продължава да отстоява позицията си против приемането на Истанбулската

...
БСП продължава да отстоява позицията си против приемането на Истанбулската
Коментари Харесай

От ПЕС дойдоха на крака при Нинова, но не я разубедиха за Истанбулската конвенция

Българска социалистическа партия продължава да отстоява позицията си срещу приемането на Истанбулската спогодба. Корнелия Нинова и управлението на левицата не бяха разубедени даже и от партията майка в Европарламента ПЕС.

Днес на крайници при Корнелия Нинова дойде делегация на ПЕС, водена от генералния секретар Ахим Пост, като съществена тематика на диалога бе точно Истанбулската спогодба.

" С ПЕС споделяме идентични полезности против насилието над дами и деца, само че позицията на българските социалисти по Истанбулската спогодба остава непроменена”, разгласи Корнелия Нинова на конференция след срещата си с Ахим Пост.

" Както знаете имаме делегация от ПЕС, с цел да беседваме за позициите ни за Истанбулската спогодба. Споделяме идентични полезности против насилието над дами, деца и сме подготвени българските социалисти да внасяме законопроекти в българското законодателство за битка с насилието над дами и деца. Както знаете ние към този момент внесохме такива ремонти в Наказателния кодекс и предложение за основаване на регионални центрове. Тези наши оферти бяха признати в Народното събрание. Ще продължим с съответните си дейности в помощ на деца и дами “, добави водачът на левицата.

Тя е безапелационна, че решение на партията срещу Конвенцията е взето от групови органи и остава непроменено.

" С ПЕС оставаме в другарски дух, макар разликите ни по ратификацията Истанбулската спогодба – ние не я поддържаме ", посочи още веднъж Нинова.

По думите ѝ двете обединения не престават да работят по всички тематики, които са тяхна ценностна система – битка с неравенствата, бедността, младежка политика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР